Gabriela Firea, discuţii cu Felix Stroe: A fost total de acord

Liniile ferate din Bucureşti ale CFR, care nu sunt folosite, ar putea fi preluate de Primăria Capitalei de la Ministerul Transporturilor.

Gabriela Firea a declarat, luni, că este posibilă preluarea lor, menţionând că a avut deja o discuţie pe această temă cu ministrul Transporturilor, Felix Stroe.

"Sperăm, anul acesta, şi cu noul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, ca liniile ferate ale CFR, care nu sunt folosite de ani de zile, sunt practic în paragină, să fie transferate la Primăria Generală pentru a se realiza diferite obiective de utilitate publică, cum ar fi alei, străzi şi alte activităţi necesare Capitalei. Este normal să folosim tot ceea ce există în Capitală pentru a spori confortul cetăţenilor şi nu să fie la alte instituţii care în mod evident nu le mai folosesc, nu le mai întrebuinţează", a precizat Firea, la şedinţa Asociaţiei Municipiilor din România.

Întrebată dacă au fost începute procedurile de preluare, edilul şef al Capitalei a răspuns afirmativ, menţionând că în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti a fost dezbătut şi aprobat un proiect de hotărâre în acest sens.

[citeste si]

"În cadrul CGMB am dezbătut şi aprobat deja un proiect de hotărâre pentru a solicita aceste căi ferate care nu mai sunt utilizate, am transmis de asemenea şi rugămintea verbală domnului ministru al Transporturilor, care a înţeles perfect situaţia, cunoaşte bine realităţile din administraţia publică locală şi a fost total de acord, în cadrul discuţiei pe care am avut-o săptămâna trecută, să înceapă procedurile tehnice şi juridice pentru transferul acestor căi ferate de la Ministerul Transporturilor la Municipalitate, în vederea acestor lucrări de utilitate publică', a spus Gabriela Firea, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel