Gabriela Firea, demers în forță canalizat pe trei direcții

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat, la sediul Municipalității, cu președintele asociației Colectiv GTC 3010, Eugen Iancu, și cu managerul spitalului "Sf. Ioan", dr. Robert Agafiței, un protocol de colaborare pentru construirea unei noi maternități în Capitală.

Conform protocolului, Primăria Capitalei va pune la dispoziție, în calitate de proprietar, terenul situat în curtea spitalului Clinic de Urgență ,,Sfântul Ioan, amplasament necesar construirii unui corp de clădire cu destinația de maternitate. Municipalitatea va asigura, de asemenea, sprijinul logistic în vederea obținerii avizelor necesare pe care Municipiul București este competent să le ofere, în vederea realizării oricăror etape în îndeplinirea obiectului prezentului contract și va sprijini campaniile de promovare inițiate de către Asociația Colectiv GTG 3010 pentru realizarea proiectului.

Mesaj Firea

Primarul General, Gabriela Firea, a făcut următoarele declarații: "Vă asigur de tot sprijinul nostru, suntem partenerii dumneavoastră și vom depune toate eforturile pentru construcția acestei maternități de care orașul are nevoie. Este un proiect de suflet, un simbol. În cazul în care sumele colectate de asociație nu vor fi suficiente pentru construirea maternității, vom completa noi, cu fonduri de la bugetul local. Putem spune, fără modestie, că în domeniul sănătății suntem deja în acțiune, am depășit faza discuțiilor de principiu și a vorbelor frumoase".

Trei direcții

Edilul șef a mai adăugat că, anul acesta, pentru sistemul de sănătate, Municipalitatea a alocat 111 milioane de euro: "Întrucât preocuparea noastră este legată de accesul bucureștenilor la sistemul public de sănătate în general, nu ne limităm acțiunile doar la unitățile medicale aflate în administrația noastră ci sprijinim, în măsura posibilităților, și celelalte unități medicale din Capitală. Prin urmare, eforturile noastre, financiare, logistice și umane se canalizează pe trei direcții: construirea celor 3 spitale noi – spitalul metropolitan în Nord (1.200 de paturi) și cele 2 spitale zonale în Est și Vest, cu câte 300 de paturi, renovarea, modernizarea și dotarea celor 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Capitalei și sprijinirea unor proiecte legate de unități medicale din București administrate de alte entități (primarii de sector, Ministerul Sănătății etc). În această a treia categorie se înscrie și proiectul edificării unei maternități în curtea Spitalului Clinic de Urgență 'Sfântul Ioan', pentru care Asociația Colectiv GTC 3010 ne-a cerut sprijinul, iar în urma acordului primit din partea Consiliului General al Municipiului București, am încheiat acest protocol tripartit de colaborare", a spus Gabriela Firea.

[citeste si]

Declarații Eugen Iancu

La rândul său, președintele asociației Colectiv GTC 3010, Eugen Iancu, a declarat: "Vă mulțumesc pentru sprijinul pe care ni-l acordați, atribuirea acestui teren este un prim pas extrem de important pentru că demersul nostru să prindă contur. Este un proiect al renașterii, pe care ne dorim să îl realizăm la cele mai înalte standarde, dorim să construim o maternitate de referință pentru întreagă țară".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel