Urmărește emisiunea live


Gabriela Firea, decizie fermă privind viitorul politic

Senatorul PSD, Gabriela Firea, precizează într-o declarație politică  că nu va renunța la politică, și va continua politica de stânga.

Am fost aleasă duminică, pentru a doua oară consecutiv, vicepreședinte al Partidului Social Democrat. A fost un bun prilej pentru a-mi face un succint bilanț și pentru a-mi pune în ordine planurile de viitor. Când am intrat în politică, în 2012, probabil că multă lume a spus: încă o vedetă de televiziune care cochetează cu politica, se va plictisi repede și va pleca de unde a venit. Ei bine, au trecut mai bine de trei ani și n-am plecat, ba mai mult, nici n-am de gând să plec prea curând.

Dacă ați avut curiozitatea să-mi citiți CV-ul, ați văzut că am în spate o carieră jurnalistică solidă, la care se adaugă o imagine publică și o notorietate pe care nu le-am căpătat în politică, ci am venit cu ele în politică. Cu toate acestea, nu cred că există cineva în această sală, cu care să fi interacționat vreodată într-un fel sau altul, și care să poată spune că sunt o persoană arogantă, sau măcar puțin înfumurată.

Întotdeauna am fost un coechipier de nădejde, indiferent dacă eu eram liderul echipei sau doar parte din ea. În cei trei ani în care am activat ca senator, am fost preocupată îndeosebi de problematica socială, de educație, sănătate, egalitate de șanse, de susținerea capitalului autohton și a tinerilor antreprenori.

Am satisfacția de a fi dus la capăt numeroase proiecte, altele sunt în derulare, dar cel mai important lucru este că pentru asta am avut întotdeauna colegi pe care să mă bazez. Fie că vorbim de organizația de la Ilfov, de conducerea centrală a partidului sau de colegii din Parlament. De aceea, mă simt datoare să spun încă o dată, cât se poate de răspicat, că și pe mine se poate baza orice coleg.

/ăciteste si]

Ce caut eu în PSD? În primul rând, cred cu tărie în valorile de stânga, în solidaritate și în redistribuirea judicioasă a resurselor și profitului în societate. Am fost, sunt și voi fi întotdeauna o persoană de stânga. Am avut în viață și perioade mai bune, și perioade mai rele, dar oricât de mult, puțin, sau foarte puțin aș fi avut, niciodată n-am stat pe gânduri și am împărțit ce aveam cu cei din jurul meu, membri ai familiei, prieteni, colegi sau pur și ismplu oameni care mi-au cerut ajutorul.

În la doilea rând, cred cu tărie că Partidul Social Democrat este, la ora actuală, singura forță politică din România care pune la baza politicilor pe care le promovează solidaritatea socială și, din punctul meu de vedere, aceasta este singura cale către un viitor care să aparțină oamenilor, tuturor oamenilor.

În ce mă privește, sunt gata să pun în slujba acestui ideal, așa cum am făcut-o și până acum, întreaga mea putere de muncă și experiență. Cred că PSD are datoria morală să treacă peste orgolii personale şi locale şi să-şi menţină forţele unite pentru o guvernare stabilă, performantă, în interesul românilor. Cred că trebuie să muncim zi de zi cu gândul la oamenii care ne-au dat votul lor şi cărora nu trebuie să le înşelăm aşteptările. În fine, ar mai fi un motiv. Fac parte dintre cei, nu foarte mulți, care au convingerea că o mai mare implicare a femeilor în politică ar fi benefică pentru societate. Am nenumărate argumente pentru asta, dar nu e timpul și nici locul să lansăm o astfel de dezbatere.

Nu voi aranja  să nasc sâmbăta, ca să fiu luni la Senat

Ei bine, Partidul Social Democrat este singurul care a dat constant, în ultimii ani, semnale că este de acord cu acest lucru. Iar ambiția mea este să fiu un exemplu viu că a fost o decizie corectă. Un singur lucru nu vă pot promite: că dacă va fi să mai am un copil, nu voi aranja să nasc sâmbăta, ca să fiu luni la Senat! Îmi doresc să rămânem femei și în politică, nu să ne transformăm în bărbați cu fustă sau, și mai grav, în roboți cu fond de ten. Nu pot incheia inainte sa multumesc tuturor celor care au crezut in mine si in puterea mea de munca si m-au votat!

Sunt onorata sa ii stiu alaturi de mine pe colegii mei parlamentari, senatorii social democrati, impreuna cu care am avut, in cei trei ani de mandat de pana acum, multe reusite in domeniul legislativ, pe presedintii organizatiilor judetene, pe care ii respect in mod deosebit si stiu exact cata munca depun, in fiecare zi, in organizatiile pe care le reprezinta! Le multumesc delegatilor la Congresul extraordinar al PSD pentru vot, si mai ales pentru caldura pe care am simtit-o din partea lor atunci cand am avut cinstea sa le vorbesc !

Aduc multumiri speciale Organizatiei de femei a PSD, condusa de dna Viorica Dancila, care m-a recomandat pentru un al doilea mandat de vicepresedinte al partidului, si le transmit tuturor doamnelor social democrate intreaga mea sustinere pentru proiectele lor si admiratie pentru daruirea de care dau dovada in actiunile in care sunt implicate. In final, dati-mi voie sa ma inclin in fata colegilor mei de la Organizatia PSD Ilfov care, alaturi de cei de la Organizatia Bucuresti mi-au demonstrat, pentru a cata oara, ce inseamna solidaritatea! Impreuna cu voi stiu ca pot merge in fiecare zi mai departe, iar imposibilul sa devina posibil. Vă mulțumesc!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel