GABRIELA FIREA: Cerem BEC să respecte legea și să adopte o atitudine curajoasă

Gabriela Firea a spus, luni seară, că "Biroul Electoral Central trebuie să dea urgent o hotărâre care să permită Guvernului înființarea, în mod legal, a unor noi secții de votare în diaspora".

VEZI ȘI: Băsescu, către Meleșcanu: NU V-AȘ FI NUMIT ÎN FUNCȚIA DE MINISTRU

"Așa cum știți, BEC a amânat timp de o săptămână luarea unei decizii, practic, să dea un semnal pentru a se putea organiza mai multe secții în diaspora. Vineri după-amiaza am primit un comunicat BEC, dar nu și o hotărâre, un comunicat nu poate să țină loc unei hotărâri. Este nevoie de o decizie urgentă a Biroului Electoral Central, care să spună clar că pot fi înființate noi sectii de votare în diaspora. Tandamenul Traian Băsescu- Klaus Iohannis și-ar fi dorit ca MAE să decidă de unul singur înștiințarea de noi secții de votare, ceea ce ar fi fost ilegal. Se dorește prelungirea mandatului de președinte al lui Traian Băsescu și instigarea românilor să iasă în stradă.

Cerem BEC să respecte legea și să adopte o atitudine curajoasă. Deja este foarte târziu și mai sunt câteva zile până la vot. BEC trebuie să dea urgent o hotărâre care să permită Guvernului înființarea, în mod legal, a unor noi secții de votare în diaspora. Îi cerem lui Traian Băsescu să renunțe la presiunea asupra justiției pentru că aceste lucruri fac foarte mult rau țării", a declarat  Gabriela Firea.

Întrebată ce se va întâmpla, totuși, în lipsa unei hotărâri a BEC, în acest sens, aceasta a răspuns: "Guvernul, prin Ministerul Afacerilor Externe, nu poate înființa în mod legal noi secții de votare în diaspora. Acest lucru trebuie hotărât printr-o decizie a Biroului Electoral Central. Aceasta este cronologia firească legală", scrie Realitatea TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel