Gabriela Firea: Bucureştiul, un important centru economic din sud-estul Europei

În documentarea pe care am făcut-o în această campanie, am constatat că Primăria Generală nu are o structură care să se ocupe în mod special de atragerea investitorilor. Este greu de crezut, dar e adevărat că tocmai Capitala României nu are un astfel de departament. S-a mers poate pe ideea că, fiind vorba de București, investitorii vor veni de la sine. Din punctul meu de vedere nu e suficient să stăm cu mâinile în sân să vedem dacă vin sau nu investitorii, precizează Gabriela Firea.

Prin urmare, dacă în urma votului de duminică voi deveni Primar General, una dintre primele decizii pe care le voi lua va fi să înființez un departament pentru atragerea investitorilor străini și autohtoni. Mai multe investiții înseamnă dezvoltare economică, înseamnă mai multe locuri de muncă și, nu în ultimul rând, mai multe venituri la bugetul administrației locale – bani pe care îi putem folosi pentru școli, pentru spitale, pentru transportul public și pentru alte obiective de interes pentru bucureșteni.

[citeste si]

Consider că e de datoria Primarului General să se implice și să prezinte toate aceste beneficii oamenilor de afaceri care caută oportunități de investiții în această zonă a Europei.

Bucureștiul are foarte multe atuuri pentru atragerea investitorilor, începând de la infrastructura de transport și utilități până la forța de muncă înalt calificată care e disponibilă aici. Avem în Bucureşti foarte mulţi tineri bine pregătiţi care nu îşi găsesc un job bine plătit, pe măsura studiilor şi competenţelor. Avem foarte multe familii pentru care câştigul salarial este insuficient pentru a le oferi copiilor o educaţie şi un viitor mai bune.

Bucureştiul poate deveni cel mai important centru economic din sud-estul Europei atrăgând mai mulţi investitori şi le poate oferi acestor tineri şi acestor familii mai multe şanse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel