Gabriela Firea atacă PNL: Și-a abandonat propriile principii

Gabriela Firea se arată dezamăgită de lipsa de reacţie a liberalilor cu privire la declaraţiile lui Traian Băsescu despre măsura Guvernului de reducere a CAS-ului cu cinci procente pentru angajator.

Firea a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că liberalii au uitat că această măsură a fost asumată la nivelul Uniunii Social Liberale şi susţinută şi de PNL.

'Preşedintele a afirmat că nu ştie de unde Guvernul va face rost de bani pentru propunerea de reducere a CAS-ului cu cinci procente la angajator. (...) A anunţat că este nevoie de 5,5 miliarde de lei pentru această măsură. Nu este aşa. Ar fi nevoie de 2,6 miliarde de lei, pentru că măsura se aplică de la jumătatea anului şi atunci calculul nu se face pentru tot anul. Mă aşteptam ca foştii colegi de alianţă, liberalii, să aibă o reacţie, pentru că ei au militat foarte mult, alături de noi, pentru această măsură. Liberalii nu au tăria de caracter şi tăria politică să apere această măsură. O consideră doar un proiect al premierului Victor Ponta sau al PSD, dar uită că a fost şi o iniţiativă care le-a aparţinut. Doar de dragul de a nu-l supăra pe preşedintele ţării tac mâlc, nu au nicio poziţie. Am fost uimită de această tăcere vinovată', a spus Gabriela Firea.

VEZI ȘI: Firea, mesaj încurajator pentru Alessandra Stoicescu

În opinia sa, liberalii şi-au abandonat propriile principii, dar şi pe alegătorii care au crezut în proiectul USL.

'Sunt dezamăgită, pentru că una este să îţi abandonezi partenerul de drum, una este ca din calcule politice meschine să părăseşti o alianţă şi una este să îţi abandonezi propriile principii. Mi se pare dezarmant', a afirmat senatoarea PSD.

PNL a tăcut și la semnăturile PMP

Gabriela Firea s-a referit şi la petiţia PMP şi la faptul că printre semnatari Corpul de Control al premierului a constatat şi persoane decedate, afirmând că liberalii au păstrat tăcerea şi cu privire la acest subiect.

'Liberalii nu au avut iar nicio atitudine în legătură cu faptul că pe lista cu petiţionarii care militau împotriva majorării accizei erau şi persoane decedate. Eu ştiu că erau oameni cu principii. (...) Faptul că s-a aflat acest detaliu important în petiţia PMP ar fi trebuit să fie taxat de foştii noştri parteneri. Din nou, tăcere', a mai spus Gabriela Firea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel