Gabriela Firea anunţă referendum pentru vinieta Oxigen: Să decidă cetăţenii

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că ia în calcul organizarea unui referendum pentru vinieta Oxigen, după ce măsura a fost contestată de opoziţie. 

"Eu spun că nu ne mai descurcăm. Dacă nu luăm acum măsuri pe toate palierele pentru a elibera pe cât posibil traficul din Capitală şi pentru a combate în mod real poluarea nu ştiu unde vom ajunge. Dar putem intui: vom deveni un oraş paralizat în trafic şi în care nu mai putem respira. Încercăm să îi determinăm pe cetăţeni să folosească mai des transportul în comun. Este adevărat, ne-am dori eficienţă şi în ceea ce priveşte finalizarea lucrărilor la metroul din Drumul Taberei şi demararea de urgenţă a lucrărilor la magistrala 6, Gara de Nord - Otopeni, care ar uşura simţitor traficul în Capitală. 

Eu înţeleg nevoia tuturor de a avea un autoturism personal, chiar două, ceea ce e foarte bine. Problema e că vrem să le folosim în fiecare zi, toţi. Aici trebuie să înţelegem că Bucureştiul este construit pentru 1 milion de locuitori, şi  nu e loc de construit mai multe bulevarde. Şi chiar de ar fi, ar dura, iar pentru zona centrală, spre exemplu, nici  nu e posibil. Iar aceste discuţii interminabile în ceea ce priveşte poluarea nu aduc o rezolvare. Nimeni  nu a combătut sută la sută poluarea în lume, dar se cere asta de la un primar.", a declarat Gabriela Firea. 

Referendum pentru vinieta Oxigen

"Am văzut că se organizează mitinguri, petiţii, împotriva vinietei Oxigen. Nicio problemă, putem renunţa la program, dacă asta vor cetăţenii, putem fi oraşul din Europa în care circulă toate maşinile, cu toate normele de poluare. Să decidă cetăţenii!

Dar ei au decis, au ales un primar, o majoritate în Consiliul General, care iau măsuri. Iar feedbackul a fost pozitiv, cei mai mulţi cetăţeni vor să dispară din trafic autoturismele poluante. Dar eu îmi iau doar partea negativă, adică mitinguri, jigniri, etc. Dacă se doreşte, organizăm şi un referendum.

Dar este anormal! Să organizăm noi un referendum pentru ceea ce europenii au implementat deja de mult timp: poluatorul plăteşte. Este o idee care mi-a venit acum, pentru că încercăm să înţelegem cum e mai bine să procedăm. Trei ani de zile am fost acuzată că nu luăm măsuri cu rablele. Când luăm măsuri, apar mitinguri şi jigniri. Facem cum vrea toată lumea! Mă gândesc la toate variantele!", a mai spus primarul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel