Gabriela Firea anunță că viitorul românilor este în pericol. Trebuie sprijinite familiile cu copii

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Gabriela Firea anunță românii că viitorul lor este în pericol, printr-un mesaj postat joi după-amiaza.

Senatorul Partidului Social Democrat a postat, pe Facebook, că viitorul țării noastre este în pericol. „Viitorul românilor este în pericol! Am spus de nenumărate ori și eu, și colegii mei, că în România se nasc din ce în ce mai puțini copii. Guvernarea de dreapta a demonstrat chiar și în aceste zile că nu-i pasă de viitorul României. Consider că Parlamentul  este principala tribuna si instituție democratică prin care se pot prioritiza problemele românilor, dacă Guvernul nu a făcut-o prin legea bugetului de stat”, a transmis ea, pe Facebook.

PSD depune un proiect de lege pentru sprijinirea familiilor cu copii

„De aceea, parlamentarii Partidului Social Democrat depun astăzi un proiect de lege pentru sprijinirea familiilor cu copii, pentru că este important să arătăm părinților și tinerilor care vor să-și întemeieze o familie că suntem alături de ei.

Este doar primul pas. PSD lucrează în prezent la un proiect mai amplu, la un Program național de stimulare a natalității, adică un pachet de legi care să intervină în mai multe domenii în susținerea familiilor cu copii”, a mai zis Gabriela Firea despre proiect.

Proiectul prezentat astăzi include 3 măsuri dedicate, în principal, pe susținerea familiilor cu venituri reduse, mai spune Firea

„Acordarea de urgență a alocației de stat pentru copii la nivelul prevăzut de Ordonanța de urgență nr. 9/2019, respectiv de 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 – 18 ani. Creșterea deducerilor acordate salariaților care au copii, îndeosebi pentru lucrătorii cu salarii mici și medii, de până la 5000 de lei net. Prin această măsură se asigură creșteri de salarii nete pentru 85% din salariați. Măsura reduce inechitățile salariale și riscul de sărăcie în rândul familiilor cu mulți copii. Acordarea de tichete sociale pentru stimularea participării copiilor cu vârsta de până la 6 ani la învățământul preșcolar, public și privat, în creșe și grădinițe. Se propune acordarea unui stimulent educațional sub formă de tichete sociale în valoare de 1000 de lei pe lună pentru copiii cu vârsta între 0 – 3 ani și de 1500 de lei pe lună pentru copiii cu vârsta între 3 – 6 ani”, mai spune Firea.

Firea a demonstrat că aceste lucruri sunt posibile, prin proiecte inițiate ca primar general

„E vorba despre proiectele FIV 1 și 2, dedicate familiilor care isi doreau copii, stimulentele acordate  gravidelor pentru verificarea stării de sănătate, nou-născuților, familiilor monoparentale sau cele pentru rechizitele școlare. Acum, împreună cu colegii mei, dimensionam aceste proiecte la nivel national si dăm posibilitatea comunităților locale să le aplice. În unele orase se acorda deja, după proiectul realizat la București, sprijin pentru familiile cu probleme de fertilitate sau un sprijin financiar la nașterea copilului.

Este adevărat că la București se înregistrează întârzieri mari la plățile pentru proiectele sociale, DGASMB și ASSMB nu au primit alocările bugetare necesare pentru a acoperi cererile deja depuse. Dacă proiectele nu sunt bugetate, ele nu se pot derula. Majoritatea PNL și USR-PLUS continua să blocheze aceste proiecte, așa cum o facea mereu în mandatul meu, când reprezentanții acestor partide au votat mereu impotriva acestor proiecte, pe care le considerau populiste. Un singur exemplu: prin programele FIV 1 și FIV 2 în București s-au născut 665 de copii, sunt 400 de sarcini in evoluție și alte 265 de beneficiare care vor începe tratamentele. Putem caracteriza aceste cifre ca fiind populiste?

Fac apel public la toți parlamentarii, dacă nu vor să semneze alături de noi, ca inițiatori, acest proiect, măcar să îl voteze. Este atât de simplu: în joc este viitorul nostru, al tuturor”, a conchis politiciana.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel