Gabriela Firea- Adrian Rădulescu, schimb de replici. "Să nu se supere doamna Firea, dar...

Gabriela Firea a comentat modul în care Klaus Iohannis a ales să marcheze 165 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu.

"Este totuși de apreciat că nu a recitat Somnoroase păsărele/Pe la cuiburi se adună/ Se ascund în rămurele/ Noapte bună. Dincolo de această încercare de a da o nuanță comică acestui moment, cred că este lăudabil faptul că un președinte – în momentul în care există o aniversare a poetului național – citește o strofă față de momentele în care un președinte ne făcea destăinuiri în legătură cu o familie din România. Este o normalitate, este un lucru de apreciat. La artistic a punctat, să vedem cum va puncta la tehnic", a spus Gabriela Firea la emisiunea "Ultima oră", la România TV.

Fostul consilier prezidențial Adrian Rădulescu a intervenit în discuție și a spus: "Să nu se supere doamna Firea pe mine, dar există această răutate pe care nu aș vrea să o mai văd. Ați văzut vreodată un președinte venind de ziua unui poet național să ne povestească ce ne-ați zis dumneavoastră? Dacă nu punem un pic de venin... înnebunim".

"Este vorba despre modul în care sunt tratați intelectualii unei țări. Trebuie să îmi dați dreptate în privința faptului că nu e de apreciat faptul că un președinte spune că școala româneacă naște tâmpiți. E vorba de respect", a fost replica Gabrielei Firea.

"Nu vreau să ne mai uităm înapoi pentru că nu vedem calea înainte", a conchis Adrian Rădulescu.

Klaus Iohannis a marcat pe Facebook împlinirea a 165 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu. Preşedintele a citit un fragment dintr-un articol publicat de acesta în 1981 şi, la final, i-a şi mulţumit poetului naţional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel