Gabriela Firea acuză PDL de ipocrizie

Senatorul PSD Gabriela Firea îi acuză pe "foștii conducători ai țării" de ipocrizie, deoarece aleg să critice Guvernul Ponta pentru aspecte de care nu este vinovat, deși înțelege că reprezentanții actualei Opoziții trec prin "drama celor care s-au trezit orfani de tată politic şi cu greutăţile vieţii în faţă".

"După săptămâni bune de lupte fratricide, foştii conducători ai ţării şi-au adus aminte că sunt în Opoziţie, aşa că şi-au îndreptat tirul către activitatea Guvernului. Fotoliile calde din partid fuseseră deja cucerite! În principiu, aşa şi trebuie, numai că la ultima ieşire publică pe teme economice n-au reuşit decât o performanţă similară cu... călcatul pe dinţii unei greble. Ce credeţi că au găsit de cuviinţă să reproşeze guvernului Ponta? Nimic mai mult decât că urmează o criză a gazelor, generată atât de scumpirile anunţate pentru 1 iulie şi 1 octombrie, cât şi de mutarea sediilor Romgaz şi Transgaz la Bucureşti. În urma acestei crize ar avea de suferit nu numai populaţia, ci vor fi devastate şi trei mari companii: Interagro, Arcelor Mittal şi Dacia. Cât de ipocrit trebuie să fii pentru a susţine astfel de enormităţi, tu, un partid care ai semnat acordul cu FMI, ce prevedea cât se poate de clar calendarul eliminării preţurilor administrate la energie electrică şi gaze naturale? Care ai sistat, în 2010, livrările de gaze către combinatele chimice, inclusiv Interagro, după ce reprezentantul FMI, dl. Franks, de la al cărui cuvânt nu te-ai abătut niciun milimetru, a spus că guvernul României subvenţionează exporturile furnizând gaz ieftin? Ce treabă are Guvernul cu disputele dintre sindicaliştii de la Dacia şi patronat?", a arătat senatorul PSD, într-o declarație politică, potrivit Agerpres.

Sugestii pentru PDL

Contrariată de faptul că un politician de tip nou, cu pretenţii de specialist în economie, afirmă că deschiderea unui sediu secundar al unei companii de talia Transgaz poate genera cheltuieli atât de semnificative încât să se reflecte în preţul gazelor, Gabriela Firea a mai adăugat că "Înţelege drama prin care trec cei care s-au trezit orfani de tată politic şi cu greutăţile vieţii în faţă. Trebuie să se descurce singuri ! Dar îmi permit să le sugerez colegial să îşi aleagă cu mai multă atenţie temele de atac şi comunicatorii. Nu de alta, dar cad în ridicol şi oameni mai rezonabili, şi care pun preţ pe argumente, împreună cu cei superficiali şi dornici de afirmare fără o documentare temeinică. Taxe, sărăcie, economie sufocată şi cheltuială nesăbuită a banului public, asta ne reproşează partidul care a mărit TVA-ul cu 5 procente? Care a tăiat salarii şi pensii? Care a adus în pragul falimentului zeci de mii de firme? Care a permis drenarea de bani publici către clientela de partid ? Vezi cazurile Oltchim şi Hidroelectrica, pentru a da doar două exemple?" a adăugat senatorul social-democrat.

Gabriela Firea a ținut să ofere și un citat al președintelui Traian Băsescu despre performanţele economice ale guvernului Ponta, cel acuzat că "a pus economia pe butuci, chiar de către demolatorii economiei, care au prins glas"

"Aş vrea să profit de onoarea pe care o am să fie Guvernul aici şi să observ că pe primele două luni ale anului este pentru prima dată când avem un sold pozitiv al comerţului exterior, cred că prima dată de la Revoluţie". "Citatul este extras dintr-o declaraţie făcută ieri (luni - n.r.) de preşedintele ţării, chiar mentorul politic şi spiritual al celor care acum văd paiul din ochiul guvernului USL dar nu îşi mai simt propria bârnă. Atât de tare s-au obişnuit cu ea!", a conchis Gabriela Firea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel