Gabriela Firea a decernat premiile concursului Ce-ți doresc eu ție, Mihai Eminescu

Câștigătorii concursului de poezie „Ce-ți doresc eu ție, Mihai Eminescu" organizat de senatorul Gabriela Firea și-au primit, marți,  premiile, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Parlamentului.

La festivitatea de premiere a participat cunoscuta scriitoare Lucia Verona, care, alaturi de Gabriela Firea, membru al Uniunii Scriitorilor si scriitorul si criticul literar Horia Gârbea, au format juriul concursului. Acestia au decernat castigatorilor diplomele si premiile – pachete de carti.

Premiul I i-a revenit aradeanului Dacian Don, pentru poezia „A șasea". Acesta a fost recompensat cu o tabletă Allview cu diagonala de 9,7".

Premiul al doilea a revenit Matildei Georgescu, din București, pentru poezia „Contrast", premiul al treilea revenindu-i  Danielei Ariciu (Ciobanu) din Drobeta Tr. Severin, pentru poezia „Psalm lui Eminescu", iar Margareta Pandelea din Bucuresti a primit o mentiune.

Citește și: Senatorii Gabriela Firea și Doina Federovici, măsură împotriva abandonului școlar

„A fost o mare bucurie pentru mine sa constat cat de multi oameni iubesc poezia si, in special, poezia lui Mihai Eminescu, Poetului Nepereche al românilor. Am primit multe poezii minunate si de aceea alegerea castigatorilor a pus juriul la grea incercare. Le sunt recunoscatoare si le multumesc tuturor participantilor pentru curajul de a isi face publice creatiile, raspunzand provocarii pe care am lansat-o pe Facebook, poate un mediu nu foarte „obisnuit" cu poezia", a declarat senatorul Gabriela Firea, membru al Comisiei de Cultura.

La randul ei, scriitoarea Lucia Verona i-a felicitat pe castigatori si i-a incurajat sa nu renunte la pasiunea lor. „Mi-a facut placere raspunsul viguros al autorilor de poezie, desi as fi preferat sa nu fie atat de multi certati cu limba romana. De aceea, am decis ca un un criteriu foarte important in evaluarea juriului sa fie folosirea corecta a limbii romane", a declarat Lucia Verona. La randul lor, castigatorii au multumit emotionati pentru premiile primite.

Organizarea concursului si in special atentia de care s-a bucurat din partea internautilor au demonstrat ca romanii nu sunt preocupati doar de politica sau de grija zilei de maine, ci mai au timp, stare si disponibilitate sa se aplece spre poezie, a declarat Gabriela Firea. Ea a adaugat ca spera ca initiativa sa atraga atentia unui numar cat mai mare iubitori de poezie. Iată poezia câștigătoare:

A șasea

Sub acest început

de teamă de aer

te respir Eminescule...

... pune-mi Pacea la loc

și nu uita, din când în când,

să-mi amintești,

în cea de-a șasea Scrisoare,

să o redistribui românilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel