Gabriel Sandu și Nicolae Dumitru, arest la domiciliu. ELENA UDREA, reacție

Elena Udrea se arată nemulțumită de faptul că Nicolae Dumitru și Gabriel Sandu au fost lăsați de justiție să plece acasă din arestul Poliției. Ei vor face arest la domiciliu.

VEZI ȘI: Radu Tudor, declarație BOMBĂ despre Klaus Iohannis. "PRIMUL MARE EȘEC"

Liderul PMP spune că are informații conform cărora declarația fostului ministru Gabriel Sandu ar viza șefi de instituții importante, nume care dacă ar ieși la iveală ar cutremura clasa politică.

"Nu comentez măsura luată de instanța în dosarul Microsoft, la cererea DNA, de a-i elibera pe Gabriel Sandu și Nicolae Dumitru, după trei luni de arest preventiv, deși este grav că s-a ajuns să fii liber dacă spui orice despre oricine, sau despre cine trebuie, adică dacă faci acuzații la adresa cuiva, chiar nedovedite.

Mă surprind însă câteva lucruri în acest moment: tăcerea presei care urla din toți rărunchii în fiecare zi despre gravitatea faptelor din dosar si, impotriva lui Dorin Cocos, avand astfel pretext sa ma atace pe mine. Acum, desi declaratia lui Gabriel Sandu rascoleste tot sistemul si acuza nume mari precum Vasile Blaga, Roberta Anastase, Adriean Videanu, Radu Berceanu etc. este liniste, pe nimeni nu intereseaza sa discute. A nu se intelege ca eu ii consider vinovati de ceva. Dar pe mine m-au tocat zi de zi fara sa am vreo implicare, in timp ce in cazul celor acuzați de martori este o tăcere ciudată.

Apoi, dintr-un dosar prezentat la lansarea lui ca cel mai mare corupție din România, care cuprindea presupuse șpăgi între 60 și 100 milioane de euro, din fapte de pe parcursul a 14 ani, trei guverne, toate partidele politice, 9 miniștri implicați, zeci de oameni de afaceri și funcționari ai statului român, au rămas doar doi vinovați, arestați preventiv chiar, Dorin Cocoș și Gheorghe Ștefan!

În rest, toată lumea este bine, liberă să își petreacă vacanțele la soare ori să facă ce poftește, să fie Prim Ministru, cazul lui Victor Ponta, să fie europarlamentar, cazul Dan Nică, să fie senator, cazul Ecaterinei Andronescu etc. Care va fi mai iute la turnat dintre cei doi ca să plece și el acasă? Tragic comic ar fi să scrie fiecare împotriva celuilalt, să puna justiția în dificultate.

Cred că ar fi interesant și să vedem toată declarația dată de Gabi Sandu. Înțeleg că a formulat acuzații, care nu au apărut, la adresa reprezentanților unor instituții, care, dacă ar fi într-adevăr pomenite, s-ar cutremura profund țara și s-ar duce pe apa sâmbetei ideea de anticorupție!", a scris Elena Udrea pe Facebook.

Gabriel Sandu și Nicolae Dumitru, arest la domiciliu

Fostul ministrul Gabriel Sandu şi omul de afaceri Nicolae Dumitru "Niro", urmăriţi penal în dosarul Microsoft, au părăsit, duminică, centrul de detenţie al Poliţiei Capitalei.

Ei au fost plasați în arest la domiciliu, în urma unei decizii luate de ÎCCJ. Cei doi au plecat în urmă cu puțin timp spre casele lor.

Primul a plecat acasă Nicolae Dumitru, urmat la scurt timp, în jurul orei 18.00, de Gabriel Sandu. Niciunul dintre ei nu a făcut declaraţii la ieşirea din centrul de arest al Poliţiei Capitalei, unde au fost aşteptaţi, cu maşina, de apropiaţi.

În cazul celor doi, instanţa supremă a hotărât, vineri, înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu.

Decizia nu a fost una definitivă, însă, nefiind contestată în termenul legal de 48 de ore nici de Sandu şi Dumitru, nici de procurorii anticorupţie, cei doi au ieşit duminică din arest preventiv şi vor face arest la domiciliu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel