Petrea, locul doi pentru funcția de secretar general: În 2005, Ponta a pierdut şi totuşi a ajuns preşedintele PSD

Gabriel Petrea
Gabriel Petrea

Deputatul social-democrat Gabriel Petrea, care s-a clasat pe locul doi în cursa pentru funcţia de secretar general al PSD, a declarat, sâmbătă, că în 2005 Victor Ponta a pierdut Secretariatul General şi totuşi a ajuns preşedintele formaţiunii.

"Eu îmi doresc ca echipa care a a câştigat astăzi să poată aduce partidul la victorie în alegerile prezidenţiale. O să continuăm în echipă. În 2005 Ponta a pierdut Secretariatul General şi totuşi a ajuns preşedintele partidului, deci nu este nicio problemă, avem timp, nu este nicio supărare. Eu cred că astăzi am demonstrat ca echipă că putem schimba ceva. La viitoarele alegeri, o să ne batem mai tare", a spus Petrea, la finalul Congresului PSD.

Rezultatele votului de la Congresul PSD

Premierul Viorica Dăncilă a fost aleasă, sâmbătă, preşedinte al PSD, Eugen Teodorovici - preşedinte executiv şi Mihai Fifor - secretar general. Viorica Dăncilă a obţinut 2828 voturi, Liviu Pleşoianu - 715 voturi, Şerban Nicolae - 375 voturi şi Ecaterina Andronescu - 50 de voturi. 22 de voturi au fost nule.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a fost ales preşedinte executiv al PSD, el obţinând 2463 de voturi. Contracandidaţii săi au obţinut: Daniel Suciu - 1358 voturi, Daniel Florea - 129 voturi şi Marius Bota, care s-a retras - 19 voturi. 21 voturi au fost nule.

Secretar general al PSD a fost ales Mihai Fifor, cu 2366 voturi. Gabriel Petrea a obţinut 717 voturi, Felix Stroe - 189, iar Codrin Ştefănescu - 466 voturi. Rodica Nassar - 77 voturi. 175 voturi au fost nule.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel