Petrea, locul doi pentru funcția de secretar general: În 2005, Ponta a pierdut şi totuşi a ajuns preşedintele PSD

Gabriel Petrea
Gabriel Petrea

Deputatul social-democrat Gabriel Petrea, care s-a clasat pe locul doi în cursa pentru funcţia de secretar general al PSD, a declarat, sâmbătă, că în 2005 Victor Ponta a pierdut Secretariatul General şi totuşi a ajuns preşedintele formaţiunii.

"Eu îmi doresc ca echipa care a a câştigat astăzi să poată aduce partidul la victorie în alegerile prezidenţiale. O să continuăm în echipă. În 2005 Ponta a pierdut Secretariatul General şi totuşi a ajuns preşedintele partidului, deci nu este nicio problemă, avem timp, nu este nicio supărare. Eu cred că astăzi am demonstrat ca echipă că putem schimba ceva. La viitoarele alegeri, o să ne batem mai tare", a spus Petrea, la finalul Congresului PSD.

Rezultatele votului de la Congresul PSD

Premierul Viorica Dăncilă a fost aleasă, sâmbătă, preşedinte al PSD, Eugen Teodorovici - preşedinte executiv şi Mihai Fifor - secretar general. Viorica Dăncilă a obţinut 2828 voturi, Liviu Pleşoianu - 715 voturi, Şerban Nicolae - 375 voturi şi Ecaterina Andronescu - 50 de voturi. 22 de voturi au fost nule.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a fost ales preşedinte executiv al PSD, el obţinând 2463 de voturi. Contracandidaţii săi au obţinut: Daniel Suciu - 1358 voturi, Daniel Florea - 129 voturi şi Marius Bota, care s-a retras - 19 voturi. 21 voturi au fost nule.

Secretar general al PSD a fost ales Mihai Fifor, cu 2366 voturi. Gabriel Petrea a obţinut 717 voturi, Felix Stroe - 189, iar Codrin Ştefănescu - 466 voturi. Rodica Nassar - 77 voturi. 175 voturi au fost nule.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel