Gabriel Oprea, UNPR, poziție cheie în războiul pentru Codul Fiscal

Președintele Gabriel Oprea, a anunțat joi o mișcare strategică pe care UNPR o inițiază în disputa dintre Palatele Cotroceni și Victoria pentru noul Cod Fiscal. UNPR încearcă obținerea unei soluții negociate între toate partidele, înainte de votarea Codului Fiscal.

”Am avut discuții informale cu liderii tuturor partidelor, inclusiv PNL, a recunoscut Gabriel Oprea. Vineri vom trimite o scrisoare oficială în care invităm partidele să ne armonizăm părerile, la o masă rotundă, la Palatul Parlamentului. O condiție ca să vină toate partidele la această întâlnire era ca UNPR să lanseze invitația”, a dat detalii de culise liderul UNPR, la insistențele presei.

UNPR, punte între Palate

”Parlamentul se va reuni, la sfârșitul lunii august, pentru a dezbate legea Codului Fiscal, a spus Gabriel Oprea. Ca urmare, UNPR a lansat o invitație pentru toate partidele parlamentare: dorim să ne întâlnim la Palatul Parlamentului, înainte de această sesiune, pentru a ajunge la o poziție comună pe tema Codului Fiscal. UNPR poate fi o punte între Palatul Cotroceni, Palatul Victoria și, acum, Palatul Parlamentului, ca să ieșim din logica confruntării politice și împreună să obținem cel mai bun rezultat pentru România și pentru români”, a declarat vicepremierul Oprea.

Este ultima șansă, a doua oară nu mai putem discuta

”Logica întâlnirii este să luăm în calcul tot ce spun specialiștii, instituțiile internaționale, BNR, dar și opiniile partidelor parlamentare, astfel încât să obținem cel mai bun Cod Fiscal. Este ultima șansă de a dezbate Codul Fiscal, de a asculta opiniile specialiștilor, a doua oară nu mai putem discuta”, a răspuns Oprea la o întrebare despre poziția Băncii Naționale referitoare la reducerea TVA.

UNPR a crescut permanent, grupul său parlamentar cu 62 de membri asigurând majoritatea, împreună cu PSD. Practic, Codul Penal poate fi retrimis lui Klaus Iohannis fără nicio modificare, dacă UNPR votează alături de PSD. Președintele a retrimis Codul în Parlament solicitând mai multă prudență și sustenabilitatea relaxării fiscale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel