Gabriel Oprea, îngrozit după o vizită la Baia Mare

oprea
oprea

 Vicepremierul Gabriel Oprea  a fost, în week-end,  la Baia Mare, la invitaţia primarului Cătălin Cherecheş. Alături de vicepremier s-a aflat și consilierul onorific pe problemele romilor, Damian Drăghici, iar împreună au vizitat Craica, o zonă ocupată ilegal de mai multe familii. Condiţiile mizere de aici au reuşit să-l marcheze pe Gabriel Oprea, scrie pefata.ro

 "Este ca în vestul sălbatic, construit ilegal, unde sunt condiţii insalubre, vai de mama lor", a spus vicepremierul după ce a vizitat o colonie de ţigani din nordul ţării. A fost atât de marcat de experienţa trăită încât a spus că va face tot ce îi stă în putinţă să nu mai vadă asemenea situaţii în România.

O parte dintre romii de aici au fost relocaţi anul trecut în zona Cuprom unde, în foste clădiri de birouri, li s-au amenajat locuințe de necesitate şi unde au electricitate şi apă. Mare parte dintre copiii celor relocaţi au fost cuprinşi într-un program educaţional, fiind duşi la şcoală, iar cei mici beneficiază de un program inedit la Centrul social Romani, unde sunt îngrijiţi, hrăniţi şi educaţi în timpul zilei.

 Toate aceste obiective au fost vizitate de către vicepremierul Oprea şi senatorul Drăghici, ambii declarându-se impresionaţi de paşii făcuţi de municipalitate pentru integrarea romilor. Proiectul primarului Cherecheş vizează eliminarea pungilor de sărăcie şi mizerie de pe raza municipiului Baia Mare, prin relocarea romilor în zone unde să primească o bucată de teren, unde îşi pot construi case după un proiect binestabilit, unde să aibă acces la utilităţi şi întreprinderi sociale, acces la educaţie şi muncă.

La plecare din colonie, Gabriel Oprea a declarat: "Aici, deja începe greul, să construieşti pe termen lung. Aceşti copii, dacă vor fi ajutaţi, se vor integra în societate, vor fi oameni care au o şansă mare în viaţă. Trebuie multă hotărâre şi-l văd un om hotărât pe Cătălin. Trebuie presiune pozitivă. A avut procese, a fost în instanţă, a câştigat procesele, a mers înainte. Important e că trebuie ajutat ca să se ducă până la capăt. Aceşti copii trebuie să aibă o şansă şi sunt convins că o vor avea aici în Baia Mare. Pe mine unul, Cătălin m-a convins. Există o logică, există un proiect, haideţi să-l facem şi văd că începe să funcţioneze. Este foarte important, şi eu sunt convins că dacă iese aici un succes pentru dumneavoastră, eu sunt convins că putem să-l dezvoltăm şi pe plan naţional”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel