Gabriel Oprea: Cine l-a convins pe Ponta să înceapă suspendarea lui Băsescu îl vrea plecat din fruntea PSD

GABRIEL OPREA - INTERNE - PRELUARE MANDAT
GABRIEL OPREA - INTERNE - PRELUARE MANDAT

Preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, îi transmite lui Victor Ponta că el nu a fost exclus din partid, ci a demisionat, şi îi spune că acela care l-a convins să înceapă suspendarea lui Traian Băsescu îl vrea plecat din fruntea PSD.

"Chiar dacă demersul lui Victor Ponta este uşor ipocrit, doresc să vin în întâmpinarea întrebării pe care a formulat-o prin intermediul presei. Pentru Victor Ponta şi pentru toţi cei care doresc să reinventeze trecutul recent, precizez încă o dată că nu am fost exclus din PSD. Am plecat de la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor prin demisie, refuzând să numesc în funcţii de responsabilitate oamenii pe care instituţiile abilitate ale statului le suspectau de implicare în zona de criminalitate organizată. Am demisionat din funcţia de preşedinte al departamentului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din PSD, din cea de preşedinte al organizaţiei de Ilfov şi am renunţat inclusiv la calitatea de membru PSD. Nu am vrut să-mi pun colegii de la Ilfov în situaţia delicată de a lupta împotriva unei hotărâri nestatutare pe care partidul era pe cale să o adopte", transmite Oprea după ce Ponta a afirmat în cursul acestei zile: "probabil că în această seară o să-i adresez o întrebare publică fostului meu coleg, domnul Oprea, şi o să-l rog dacă poate să vă precizeze cine l-a exclus din PSD şi de ce", conform unui comunicat al liderului UNPR.

Oprea reiterează că nu a fost vorba de o excludere în cazul său şi aminteşte că Ponta a fost una din cele două persoane care l-au susţinut atunci. "Victor Ponta, care era la vremea aceea membru BPN, ştie foarte bine aceste lucruri. Am apreciat şi nu voi uita niciodată că Victor Ponta şi camaradul meu Marian Sârbu au fost singurii care s-au opus propunerii de excudere, au votat aşa cum le-a dictat conştiinţa şi nu cum le-a dictat şeful de partid. Şi pentru aceasta cei doi vor rămâne întotdeauna în inima şi în conştiinţa mea. Însă asta nu îi dă dreptul să rescrie istoria. Realitatea este că nu am fost exclus din PSD, ci, gândindu-mă la România şi, sufleteşte, la colegii de la Ilfov, am ales varianta responsabilă a demisiei", subliniază ministrul Apărării în comunicat.

La final, Oprea îl întreabă şi el ceva pe Ponta. "Doresc, la rândul meu, să-i adresez în mod public o întrebare lui Victor Ponta: îl rog să spună cine este „binevoitorul” care l-a convins că iniţiativa suspendării preşedintelui îi este utilă. Dacă are răspunsul la această întrebare, atunci înseamnă că ştie cine îl vrea plecat din fruntea PSD şi ştie că zilele lui la şefia partidului sunt numărate. Pentru că cine îl sfătuieşte - într-o perioadă în care întreaga lume se luptă să învingă criza economică - să facă propuneri care să arunce ţara în haos, în niciun caz nu-i poate fi prieten. Mă tem însă că Victor Ponta refuză să vadă că oamenii care stau la masă cu el îl împing zi de zi la cele mai proaste decizii", conchide Gabriel Oprea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel