Gabriel Oprea: Candidați comuni ai Alianței pentru Noul București, la alegerile locale

Gabriel-Oprea
Gabriel-Oprea

Președintele UNPR Gabriel Oprea a anunțat joi seară că Uniunea, PDL și alte două partide vor forma Alianța pentru Noul București în cadrul căreia vor colabora în vederea alegerilor locale pentru Capitală. Cele patru partide vor susține un candidat comun la Primăria Generală și candidați comuni la sectoare, dintre care la 2, 4 și 5 vor fi oamenii propuși de UNPR, a mai spus liderul progresiștilor, la B1TV.

”În momentul de față, singura certitudine este la București, unde vom face o alianță - Alianța pentru Noul București, ne susținem primarii, alianță PDL-UNPR și mai sunt două partide, dar principala alianță este PDL-UNPR, noi susținem cei patru primari în funcție”, a explicat Oprea.

În cadrul aceleași emisiuni, Oprea a anunțat care vor fi candidații comuni ai Alianței pentru Noul București: la Sectorul 1 candidatul PDL, la Sectorul 2 cel al UNPR – Neculai Onțanu, la Sectorul 3 candidatul PDL – Liviu Negoiță, la Sectorul 4 – Cristian Popescu Piedone din partea UNPR, la Sectorul 5 candidatul UNPR, iar la Sectorul 6 candidatul PDL, Cristian Poteraș, precizând că noua alianță va merge împreună și ”la votul politic”, adică va avea liste comune pentru consiliile locale.

Pentru cele două sectoare unde Oprea nu a nominalizat candidații, există zvonuri precum că la sectorul 1 va candida Theodor Paleologu din partea PDL, în timp ce la sectorul 6, UNPR îl va desemna candidat pe Corin Romanescu.

”Avem o strategie foarte clară, suntem convinși că vom câștiga cel puțin cinci din cele șase sectoare”, a completat Gabriel Oprea.

În legătură cu situația la nivel național, liderul UNPR a completat că în circa 60% din județe s-au stabilit înțelegeri cu partenerii din coaliție, în 20% astfel de negocieri se vor finaliza în curând, iar în restul de 20% nu se vor găsi soluții comune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel