Gabriel Oprea: Am spus că nu pun mafia organizată la Ministerul de Interne. Episod incendiar

Gabriel Oprea a dezvăluit, la DC News Live, cum era presat, în 2009, să facă numiri pe diverse funcții și ce l-a determinat, la acel moment, să-și dea demisia.

Scandalul care a dus la plecarea lui Gabriel Oprea a izbucnit după numirea lui Virgil Ardelean la șefia DGIPI. Gabriel Oprea era la acea vreme Ministru de Interne al PSD în Guvernul PDL-PSD condus de Emil Boc.

Ministru din umbră

"Eram în PSD, eram șeful departamentului de Apărare, Ordine publică și Siguranță Națională. Eram un fel de ministru din umbră. Am câștigat competiția în mod democratic, iar oamenii au avut încredere în mine. Este foarte greu să câștigi o competiție într-un partid în fața șefului de atunci, domnul Mircea Geoană. Acum ne-am împăcat, nu este nicio problemă. Am câștigat competiția în partid. Am fost numit ministru de Interne. În acel moment, domnul Geoană și alți oameni din jurul lui mi-au impus – pe criterii de partid – să numesc niște secretari de stat mai ales în domeniul securității naționale; de exemplu, la Serviciul Secret al Ministerului de Interne să numesc niște oameni despre care serviciile secrete din România spuneau că fac crimă organizată. Nu am vrut să-i numesc", a spus Gabriel Oprea la DC News Live.

Gabriel Oprea a refuzat să numească mafia la Ministerul de Interne

În ianuarie 2009, în urma numirii în funcția de director general al DGIPI din Ministerul Administrației și Internelor a chestorului de poliție Virgil Ardelean, au apărut nemulțumiri în cadrul partidului privind numirile secretarilor de stat.

"L-am numit pe domnul Virgil Ardelean. Mi-au zis că dacă nu îl revoc din funcție, mă dau afară din partid. Funcția de ministru de Interne este o funcție importantă. Puteam să mă declar mulțumit. În momentul acela, m-am dus la PSD, am stat două minute și am spus clar: nu pun crimă organizată la Ministerul de Interne. Am luat și eu două voturi – de la Victor Ponta și de la Marian Sârbu și am ieșit din sală. Nu pot să spun mai multe. Mi se propusese și mie că voi și eu mai apărat. Am vrut să fac și eu niște declarații incendiare și să explic exact de ce îmi dau demisia. Mi s-a recomandat că fiind militar de carieră, este bine să nu se spună nimic. Am promis că nu spun mai multe. Vreau să spun un lucru important: oamenii respectivi nu au fost puși în funcție niciodată. În plan personal, vă spun că familia mea a avut de suferit, nu mi-a fost nici mie ușor să trec peste acel moment", a mai spus Gabriel Oprea la DC News Live.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel