Gabriel Oprea a demisionat din Guvern

Demisia lui Gabriel Oprea din funcţia de viceprim-ministru şi ministru al Afacerilor Interne a ajuns la Biroul permanent al Senatului, ea fiind datată 6 noiembrie şi având rezoluţia favorabilă a premierului interimar Sorin Cîmpeanu. În acest context, moțiunea PNL împotriva vicepremierului Oprea a fost retrasă de pe ordinea de zi a plenului Senatului.

"Am luat şi noi act, din partea Guvernului, de această demisie adresată premierului interimar, demisia din funcţia de viceprim-ministru pentru securitate naţională şi din cea de ministru de Interne şi (...) delegarea atribuţiilor domnului secretar de stat Ilie Botoş. Demisia este din 6 noiembrie şi are rezoluţia favorabilă a premierului interimar", a afirmat vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru, potrivit Agerpres.

El a explicat că, din motive formale, este posibil ca demisia "să nu fi apărut în Monitorul Oficial, iar preşedintele să nu fi emis decretul respectiv".

"E o chestiune care ţine de formalism şi cred că astăzi Administraţia Prezidenţială va emite şi decretul respectiv", a spus Chelaru. 

Sorin Cîmpeanu, desemnat vicepremier și ministru interimar de Interne

Ulterior, Administrația Prezidențială a anunțat că șeful statului a semnat luni decretele prin care ia act de demisia lui Gabriel Oprea din funcția de viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne și constată încetarea funcției de membru al Guvernului și pe cel prin care îl desemnează pe Sorin Mihai Cîmpeanu interimar în aceste funcții.

Moțiunea PNL împotriva vicepremerului Oprea, retrasă de pe ordinea de zi a Senatului

Ca urmare a demisiei vicepremierului Oprea, Biroul permanent al Camerei Superioare a Parlamentului a decis retragerea moţiunii PNL intitulată "Gabriel Oprea trebuie să plece! Fără coloană oficială" de pe ordinea de zi a plenului Senatului.

[citeste si]

Iniţiată de 48 de senatori PNL, moţiunea intitulată 'Gabriel Oprea trebuie să plece! Fără coloană oficială' a fost depusă la Senat pe 4 noiembrie, după ce, la începutul săptămânii trecute, o altă moţiune simplă a fost retrasă de PNL de pe ordinea de zi a acestui for.

Liderul senatorilor, Ion Popa, a precizat că din cauza tragediei de la Colectiv a retras de pe ordinea de zi a plenului Senatului moţiunea Gabriel Oprea, demis pentru sfidare, aroganţă, abuz şi dispreţ în exercitarea funcţiei publice, urmând să o redepună după ce "lucrurile vor evolua pe un făgaş normal".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel