Gabriel Liiceanu, GDS. Ionuț Cristache, reacție dură

Ionuț Cristache
Ionuț Cristache

Jurnalistul Ionuț Cristache a reacționat dur după intervenția lui Gabriel Liiceanu de la GDS, atunci când i s-a adresat Laurei Kovesi și i-a spus că este dispus să intre la închisoare în locul lui Dragnea. 

Jurnalistul TVR se întreabă unde era Gabriel Liiceanu înainte de 1989, atunci când era nevoie de curajoși. 

"Foarte bine ca avem intectuali implicati civic, foarte bine ca avem intelectuali care nu mai sunt dispusi sa ierte niciun derapaj politic, dar care sunt dispusi sa lupte cu oricine pentru niste principii sanatoase! Bravo, domnule Liiceanu! Bravo pentru pozitiile dvs. publice de pana acum! Bravo, dar am o intrebare? Unde ati fost inainte de '89? Sub ce piatra v-ati ascuns? De ce nu ati luat atitudine pe atunci? De ce nu ati scris atunci? De ce nu ati vorbit atunci? De unde resursele de curaj acum? De ce nu si atunci! Un singur om a avut curaj atunci? Mircea Dinescu... atat a putut intelectualitatea romaneasca atunci! Sa dea un singur curajos? Dvs. ce faceati cat domnul Dinescu era arestat la domiciliu? Curajul, daca e, nu tine cont de istorie? Moralitatea, daca e, nu cunoaste frica? Cred ca unii si-au ratat sansa istorica si ar face orice azi ca sa o recastige! Prea tarziu!," spune Ionuț Cristache.

Jurnalistul se întreabă cum este posibil ca Gabriel Liiceanu să îi spună șefei DNA să îl condamne pe Liviu Dragnea, spunând că nu poate fi vorba de neștiință, ci de altceva.

[citeste si]

"Si nu pot totusi sa nu ma intreb... acum, cum e posibil ,totusi, ca un intelectual de calibrul lui Liiceanu sa i se adreseze unui procuror-sef cu urmatoarele: "condamnati-l, doamna"! Un judecator face asta, domnule Liiceanu! Asta nu se mai cheama nestiinta, ci altfel! Si nu pot sa nu ma intreb, de ce ai minti la Bruxelles, despre spusele unuia, doar ca sa-ti confirmi propriile adevaruri?! Si pentru ca traim in tara asta bolnava in care trebuie sa te scuzi pentru ca nu gandesti/actionezi ca ei... in care daca spui altceva decat zic cei vocali si "curajosi" esti automat aparatorul cuiva, hai sa fie clar... Dragnea e un personaj detestabil, un tip care forteaza, de prea mult timp, si propria-i conditie si rabdarea unui partid si poate a unei tari, dar acest text este despre altceva! Despre amaraciunea de a trai intr-o tara care se cufunda pe zi ce trece in bezna, despre o tara care glorifica abuzurile, despre o tara care si-a pierdut busola, despre o tara ca o caruta jerpeleita care merge fara directie si din care cad, rand pe rand, modelele unora de urmat! Eu nu pot sa traiesc in lumea lor, in care salavatorul e unul, egal providentei, in care restul sunt corupti si arestabili imediat!" a încheiat Cristache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel