Gabi Firea explică de ce a ales politica

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Gabriela Vrânceanu Firea a prezentat, duminică seara, la RTV, motivele care au determinat-o să facă pasul spre politică. Ea a afirmat că „în presă, lucrurile s-au finalizat” în ceea ce o priveşte. În primul său interviu ca politician, Firea a precizat că, după ce a „forat în interior” şi-a dat seama că se regăseşte într-un partid de stânga şi că şi-a propus să nu comită aceleaşi greşeli pe care le „amenda” atunci când activa ca jurnalist.

[caption id="attachment_235735" align="alignleft" width="276"] foto: mediafax[/caption]

Gabriela Vrânceanu Firea a prezentat modul în care au decurs „ negocierile ” în vederea adeziunii sale la PSD.

„Au fost nişte discuţii. Nu aş spune negocieri, pentru că într-o negociere cineva propune, celălalt cere mai mult şi se ajunge la o linie mediană. Am reflectat cu mine în primul rând dacă e cazul acum pentru că vârsta reprezintă o cifră rotundă. Am luat în considerare ceea ce mi se spunea mai demult: de ce nu intru în politică. Tot timpul spuneam că mie nu-mi place politica. Acum aş formula altfel: nu-mi place o parte din politică, dar cred că a venit momentul pentru mine ”, a precizat Firea, adăugând că primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost cel care i-a stârnit în mod indirect interesul pentru politică:

„ Mi-a sus că aş avea abilităţi de om care să facă politică. Mă tachina de multe ori, m-a şi provocat spunându-mi că mi-e frică. Lucrurile spuse în glumă, le-am tratat serios. Mi-am pus foarte multe întrebări şi vreau s-o iau încetul cu încetul. Nu voi repeta anumite greşeli pe care le-am amendat eu însămi ca jurnalist ”.

Cât priveşte momentul în care a luat decizia, Gabriela Vrânceanu Firea spune că acesta a venit după ce a „ meditat ” la cariera sa în presă:

„M-am gândit într-o dimineaţă că în presă lucrurile s-au finalizat pentru mine. Am început ca reporter de teren, apoi am încercat să scriu mai mult despre domeniul economic, am fost acreditată şi la Parlament şi la Guvern şi am o experienţă destul de bogată. Am căpătat o anumită maturitate şi, comparând cu ceea ce e în politica românească, nu cred că voi face o figură foarte tristă ”.

Întrebată de ce nu a ales Partidul Conservator, având în vedere faptul că a fost angajată ca jurnalist în trustul lui Dan Voiculescu, Firea a răspuns că nu a avut cu preşedintele fondator al PC o legătură „politică”:

„Am avut o legătură profesională cu trustul Intact şi cu domnul Dan Voiculescu, dar nu o legătură politică. Forând în interiorul meu, mi-am dat seama că mă consider un om de stânga. Eu cred că în viitor vom respecta şi doctrinele. Mă consider, ca om care provine dintr-o familie numeroasă, că mă potrivesc mult mai bine într-un partid de stânga. Nu spun că în alt partid nu aş fi putut fi un vector”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel