Gabi Firea: Creșterea alocației pentru copii este o urgență națională

gabi-firea-dcnews_309x206
gabi-firea-dcnews_309x206

Senatoarea social-democrată Gabriela Firea susține că majorarea alocației copiilor este o urgență națională iar membrii Legislativului trebuie s-o rezolve.

”Dincolo însă de orice discuţie cu privire la sume şi resurse bugetare, datoria noastră de parlamentari este să ne luptăm pentru transformarea acestui subiect într-o prioritate naţională. Mai mult, într-o urgenţă a noastră, a tuturor, pentru că este una dintre marile probleme ale sistemului de asistenţă socială din România. În timpul campaniei electorale, am postat pe contul meu oficial de Facebook o infografie bazată pe date preluate din Eurostat, referitoare la nivelul alocaţiei de stat pentru copii, în România, comparativ cu restul Uniunii Europene. Pe harta continentului erau figurate doar 3 cifre: nivelul alocaţiei din România, de aproximativ 10 euro (42 de lei) per copil, al celui din Bulgaria, de 18 euro şi media UE - 210 euro. Această postare a suscitat cea mai aprinsă dezbatere în rândul celor care îmi urmăresc activitatea pe Facebook, stabilind un record absolut în ce priveşte audienţa: 285.000 de persoane au văzut postarea, iar dintre acestea 6.300 au apreciat-o, 1.800 au distribuit infografia mai departe, iar peste 600 au postat comentarii”, spune senatoarea.

Reformarea sistemului de alocații

Gabi Firea susține o creștere a sumei primite de copii, astfel încât alocația ”să fie un sprijin pentru creșterea copiilor, și nu invers”.

”Aici trebuie să intervină proactivitatea şi chiar creativitatea guvernului, în găsirea unei formule care să ajute la cheltuirea cu folos a acestor bani, chiar şi în condiţiile unui buget de austeritate. Când economia duduie şi sunt bani e simplu să faci protecţie socială. Numai că riscul este să se facă risipă, fără a rezolva cu adevărat problemele. În vremuri de restrişte bugetară însă, atunci când resursele sunt limitate, există premise mai consistente pentru alocarea judicioasă a puţinilor bani aflaţi la dispoziţia guvernului. Copiii noştri merită însă mai mult decât o postare pe reţelele de socializare, decât o declaraţie politică în Parlament sau decât un proiect de lege care să primească aviz negativ de la Guvern şi să fie respins, pe bandă rulantă, alături de cine ştie ce alte proiecte năstruşnice au mai încolţit în mintea unor colegi”, mai spune social-democrata.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel