G20: Economia mondială, amenințată de noi tensiuni comerciale

Vlad Manolache / 22 iul 2018 / 17:48 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Creșterea tensiunilor comerciale crează probleme la nivel mondial, conform G20.

Miniştrii de Finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din G20 (grupul ţărilor bogate şi al principalelor economii emergente) au avertizat că intensificarea tensiunilor comerciale şi geopolitice reprezintă un risc major la adresa creşterii economiei mondiale şi s-au pronunţat pentru un dialog mai extins, conform proiectului de comunicat al întâlnirii, consultat de Reuters.

Este nevoie de reforme structurale

Proiectul, care încă poate fi revizuit, indică faptul că economiile emergente sunt mai bine pregătite să se ajusteze la şocurile externe dar ele încă se confruntă cu dificultăţi din cauza volatilităţii de pe pieţele financiare şi a ieşirilor de capital.

"Creşterea economiei globale se menţine iar şomajul este la un nivel extrem de scăzut. Totuşi, recent creşterea a fost mai puţin sincronizată iar riscurile la adresa perspectivelor pe termen scurt şi mediu au sporit. Acestea includ extinderea vulnerabilităţilor financiare, intensificarea tensiunilor comerciale şi geopolitice, dezechilibrele globale, inegalităţile şi ritmul structural redus de creştere, în special în unele economii avansate", susţin oficialii G20.

Sunt necesare reforme structurale pentru a îmbunătăţi potenţialul de creştere al economiilor, se arată în comunicat, care reafirmă angajamentele precedente ale G20 referitoare la abţinerea de la devalorizarea competitivă care ar putea afecta negativ stabilitatea financiară pe plan mondial.

"Recunoaştem necesitatea intensificării dialogului şi a acţiunilor pentru a compensa riscurile şi a îmbunătăţi încrederea. Lucrăm la întărirea contribuţiei comerţului în economiile noastre", se arată în comunicat.
Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25