G20: Bancherii își pot ”turna” colegii, pentru bonusuri prea mari

Liderii celor mai mari 20 de economii ale lumii, reunite în G20, au creat o autoritate de reglementare a sectorului financiar, numită Comitetul de Stabilitate Financiară, unde bancherii se vor putea reclama unii pe alţii, în cazul în care au dovezi solide de încălcare a regulilor referitoare la acordarea bonusurilor.

Decizia G20 a fost motivată de bonusurile obținute de bancheri, ale căror valori au scandalizat opinia publică din Statele Unite şi Europa, în condiţiile în care veniturile populaţiei au scăzut din cauza problemelor economice, potrivit Economica.net.

Astfel în 2009, s-a convenit limitarea bonusurilor, urmând ca autoritatea nou creată, Comitetul pentru Stabilitate Financiară, să monitorizeze aplicarea regulilor.

Practicile instituţiilor financiare în domeniul beneficiilor plătite directorilor au avut o contribuţie majoră la criza financiară mondială, se arată într-un comunicat al instituţiei, care a înfiinţat un birou de procesare a reclamaţiilor la adresa băncilor care nu aplică regulile G20.

"Diferenţele între nivelurile bonusurilor nu trebuie să fie considerate o dovadă în sine a unei practici incorecte", potrivit Comitetului, care precizează că băncile reclamante trebuie să aducă dovezi detaliate referitoare la aplicarea incorectă a regulilor.

Potrivit noilor reglementări plata bonusurilor în numerar vor fi limitate, iar beneficiile în acţiuni trebuie acordate pe parcursul mai multor ani. În cazul în care performanţele realizate de bancheri se vor dovedi nereale, bonusurile vor fi recuperate, potrivit unui mecanism existent.

Oficiali din industria bancară au fost reticenţi să comenteze iniţiativa Comitetului pentru Stabilitate Financiară, pentru a nu se crede că apără bancherii care beneficiază de pachete salariale mari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel