Fuziunea PSD-UNPR naște nemulțumiri la Neamț

PSD şi UNPR se pregătesc de fuziunea programată pentru Congresul din aprilie. Reprezentaţii celor două partide vorbesc deja despre ce posturi de la vârf vor merge la UNPR. Nemulțumiri există la Neamţ, unde pesediştii susțin că preşedintele Consiliului Judeţean, Culiţă Tărâţă, îşi doreşte şefia organizaţiei judeţene, în pofida faptului că UNPR-iştii ar fi îndreptățiți să ocupe doar un post de vicepreşedinte.  

Autor: Laura Galescu

Deputatul UNPR Eugen Nicolicea, secretar al Camerei Deputaţilor, spune că negocierile între cele două partide sunt încă în curs, fuziunea urmând să fie aprobată de către Congresele celor două partide. "Probabil o să folosim practica din vechime. Dacă mai ţineţi minte, FDSN a fuzionat cu vreo 17 partide şi fiecare dintre acestea a primit câte un post de vicepreşedinte. Aveau un număr de vicepreşedinţi neegalat decât acum de către PNL. Aşa se făcea în vechime. Vedem...", a declarat Nicolicea pentru RTV.net.

Un alt lider al partidului a precizat că la nivelul judeţelor se va aplica urmatorul procedeu: "Preşedintele de la organizaţia UNPR va deveni vicepreşedinte la PSD. Filialelor li s-a comunicat deja să păstreze un loc vacant de vicepreşedinte pentru un om de la UNPR", a spus social-democratul.

În judeţul Neamţ, unde UNPR deţine şefia Consiliului Judeţean prin fostul deputat Culiţă Tărâţă, iar la parlamentare a obţinut două mandate prin deputatul Marian Enache şi senatorul Octavian-Liviu Bumbu, Pesediştii spun că Tărâţă vrea să se întoarcă la PSD doar în calitate de preşedinte al PSD Neamţ. "Tărâţă vrea să fie preşedinte la PSD. Te doare mintea...", a spus un social-democrat nemţean.

Preşedintele recent ales al organizaţiei PSD, deputatul Ioan Arsene, susţine că UNPR va primi doar un post de vicepreşedinte, în cazul în care fuziunea se realizează. Întrebat ce crede despre faptul că Tărâţă îi vizează funcţia, Ioana Arsene a spus: "Chiar nu mă interesează ce-şi doreşte domnul Tărâţă".

În ultimele luni, organizaţiile din Neamţ ale PSD şi UNPR au ajuns în conflict deschis, si din cauza faptului ca pe 1 februarie consilierii judeţeni ai PSD şi PNL au determinat demiterea din postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean a lui Gabriel Farcaş, un apropiat al lui Tărâţă. "Am adus normalitatea în Consiliul Judeţean deoarece, conform protocolului USL, un post de vicepreşedinte al Consiliului Judetean revenea liberalilor", a spus Ioan Arsene.

Conducerile centrale ale celor două partide cauta să aplaneze conflictul astfel încât fuziunea să decurgă fără probleme. Chiar şi preşedintele Victor Ponta s-a interesat de situaţia din judeţ.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel