Fuziunea Fiat, Opel și Peugeot-Citroen ar putea afecta Dacia-Renault

masini fabrica
masini fabrica

Directorul  Fiat, Sergio Marchione, a propus fuziunea grupului cu PSA Peugeot Citroen şi Opel, divizie a General Motors (GM), potrivit Mediafax. Scopul acestei megafuziuni ar fi supraviețuirea pe o piață europeană puternic contractată din cauza crizei economice. Altă țintă ar fi formarea unui producător auto care să devanseze liderul european Volkswagen. Grupul ar face față mai bine concurenței importatorilor, dar și unor producători de automobile ieftine, cum este Dacia-Renault.

Marchionne a propus ca Peugeot să accepte fuziunea cu Fiat şi Opel în schimbul unor acţiuni la grupul nou format, au spus sursele, citate de Bloomberg. Fiat a dezvoltat puternic producția din SUA, care a depășit-o pe cea din uzinele europene.

Un eventual acord cu Peugeot este dificil după ce grupul francez a primit un ajutor de stat de 7 miliarde de euro din partea guvernului francez, care îl obligă să accepte în conducere reprezentanţi ai sindicatelor şi Executivului.

Fiat, Peugeot şi Opel asigură împreună 25% din vânzările auto din Europa, aproape de cota de 24,9% deţinută de VW.

Vânzările de automobile din Europa sunt pe cale să înregistreze în acest an cel mai grav declin din ultimii 19 ani, din cauza crizei datoriilor suverane din zona euro. Față de 2008, vânzările de automobile noi au scăzut cu 75 la sută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel