Fuziune la Bursa de Valori București

bvb
bvb

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au aprobat în adunarea generală fuziunea prin absorbţie cu Bursa Sibex din Sibiu.


Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti (BVB), care sunt în cea mai mare parte societăţi de investiţii financiare, au aprobat în adunarea generală fuziunea prin absorbţie cu Bursa Sibex din Sibiu, scrie economica.net. 

Odată cu fuziunea hotărâtă încă din ianuarie, acţionarii au aprobat şi majorarea capitalului social al Bursei de Valori Bucureşti, urmând ca valoarea capitalului social al BVB să fie majorată de la valoarea de 76,74 milioane lei la valoarea maximă de 80,75 milioane lei.

[citeste si]

În plus, a fost aprobat şi modul de repartizare a profitului net de anul trecut în sumă de 7,5 milioane lei, astfel: alocarea sumei de 438.102 lei pentru rezerva legală şi distribuirea sumei de 7,06 milioane lei ca dividende. Totodată, un dividend brut/ acţiune de 0,92 lei a fost fixat, iar componența consiliului Bursei a fost aprobată.

Din consiliul Bursei va face parte Claudia Gabriela Ionescu, director al diviziei securities a BRD Groupe Societe Generale (BRD), pe durata rămasă din mandatul lui Radu Toia, care va ocupa un post de consilier la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel