Furtună Timișoara. Tudose, mesaj de condoleanțe: Asta e. Să dăm o lege să nu bată vântul?

Premierul Mihai Tudose a transmis un mesaj de condoleanțe după furtuna care a lovit vestul țării.

Premierul Mihai Tudose a transmis un mesaj de condoleanțe după furtuna care a măturat vestul României. "Asta e. Să dăm o lege să nu bată vântul?", s-a întrebat la Realitatea TV mai apoi premierul.

”Transmit condoleanțe în nume personal și în numele Guvernului. Din punct de vedere guvernamental e celulă de criză la MAI. Am vorbit cu doamna prefect din Timiș, am făcut o evaluare personală. 

Am primit o veste bună, în afară de cele cinci cazuri de deces sunt și doi copii grav răniți. Vă dau o veste în premieră, unul a fost operat. Medicii sunt optimiști. 

Nu ne putem lupta cu vremea. Toată zona medicală e concentrată pe răniți. Înțeleg că au fost rafale de peste 100 de km pe oră. 

Pe de altă parete domana prefect coordonează echipe mixte pentru inlăturarea efectelor materiale provocate de vânt. 

Vom ajuta comunitățile. Înțeleg că și la Buziaș a fost la fel de grav. Două din cele cinci decese au fost aici. Acum din nou a apărut un cod portocaliu pentru sudul județului Timiș. 

INM a anunțat. Sunt țări unde funcționează un fel de alertă telefonică dacă e furtună puternică într-o zonă. Operatorii de telefonie să fie obligați să trimită o avertizare. Ar trebui implementat și la noi. O să încercăm să vedem cum se poate face asta tehnic și cât de disponibili sunt operatorii la așa ceva.

Deocamdată acestea sunt primele estimări. Toată lumea e în alertă să verificăm să nu mai fie cazuri identice. Toată lumea e în alertă, slavă Domnului că s-a întâmplat pe zi și se poate interveni la vedere. Pe de altă parte, dacă se întâmpla noaptea nu era nimeni la plimbare în parc”, a declarat Mihai Tudose la Antena 3.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel