Furtună Timișoara. Nicolae Robu vrea senzori pentru măsurarea vitezei vântului

Primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu, a declarat că dorește montarea de senzori în oraș, inclusiv pe mijloacele de transport în comun, pentru măsurarea parametrilor aerului, cu precădere a vitezei vântului, după furtuna devastatoare din 17 septembrie.

Am lansat un brainstorming în primărie, cu măsuri pe care trebuie să le luăm pe viitor, pentru a fi mai bine pregătiți în diverse situații de urgență. Aștept să îmi vină toate ideile, din toate structurile, apoi vom face o discuție, a afirmat primarul Nicolae Robu.

Edilul a explicat că dorește constituirea de către municipalitate a unei rețele de senzori ai orașului pentru a măsura și alți parametri ai aerului.

Acum este doar ideea în sine. Un oraș al zilelor noastre, cu tehnologiile de acum și cu conceptul de smart city trebuie să dispună și de o rețea de senzori care să măsoare diverși parametri de mediu de interes, inclusiv noxele, dar nu doar parametri de mediu, a adăugat Robu.

Informațiile vor fi prelucrate, iar în baza lor ar putea fi avertizată populația și prin acest sistem, pe lângă avertizările emise la nivel național.

Am aflat că o firmă măsoară parametrii vântului. Încă nu am o validare a informației (...). Neoficial, mi s-a spus că vântul a avut 148 km/h (în 17 septembrie, n.r.). Noi putem să ne protejam și printr-o investiție care să nu fie foarte mare și să măsurăm acei parametri care prezintă interes, pe lângă avertizările care se lansează la nivel național, a mai subliniat Nicolae Robu, relatează Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel