Furtună Timișoara. Nicolae Robu acuză ANM: Ce se poate face în câteva minute?

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, acuză lipsa unui sistem de alarmare după ce o furtună violentă a lovit orașul de pe Bega.

”Am fost înștiințati de o atenționare de Cod Galben la ora 15:07 că va fi furtună cu vânt cu viteza între 55-60 km/h, pe alocuri cu intensificări. Da, e adevărat că la ora 15:25 a fost emis de către ANM un cod portocaliu, dar s-a pornit imediat furtuna, însă trebuie să înțelegem: eu nu acuz pe nimeni, dar presupun că această capacitate a noastră de a prognoza la ora actuală nu se poate anticipa mai precis presupun. Că dacă s-ar fi putut presupun că s-ar fi făcut. (...) Ce se poate face în câteva minute? poate îmi spuneți dumneavoastră.”, a spus Nicolae Robu la Realitatea TV.

Președintele Klaus Iohannis a cerut un Guvernului să implementeze de urgenţă un sistem de avertizare rapidă a populaţiei în situaţii de criză.

Primarul Timișoarei solicitată același lucru: ”Cum am fi putut noi să alertăm populația în câteva minute, nici în câteva ore n-am fi putut. Trebuie să existe un sistem care nu este o jucărie, un sistem inflailibil care este protejat de intervenții ale hackerilor, trebuie un sistem care pe telefon să permită anunțarea cetățenilor.”

„Nu înțeleg de ce ne acuză pe noi președintele că nu ne-am făcut datoria”, a mai spus acesta referitor la acuzațiile lui Klaus Iohannis privind incompetența autorităților.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel