Furtună Timișoara. Carmen Dan întâlnire cu prefecții

Furtuna
Furtuna

 Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, împreună cu secretarul de stat Gheorghe Nucu Marin şi inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), colonel Daniel Marian Dragne, se află luni dimineaţa în judeţele din sud-vestul ţării care au fost afectate de fenomenele meteo extreme. 

'Ministrul Carmen Dan va avea discuţii cu prefecţii şi cu reprezentanţii ISU pentru evaluarea situaţiei exacte din teren, în vederea luării celor mai adecvate măsuri pentru revenirea la normal a comunităţilor afectate', se arată într-un comunicat al MAI.  

Prima oprire a ministrului şi oficialilor din minister a fost în judeţul Timiş, la spitalul judeţean, unde Carmen Dan s-a interesat de situaţia medicală a minorilor internaţi cu traumatisme cauzate de vijeliile de duminică după-amiază. 

Încă de duminică seara, în cele 15 judeţe afectate acţionează peste 1800 de efective cu 571 mijloace tehnice. 

La acest moment, nu mai sunt oameni care se află în situaţii de risc major. 

Nu sunt semnalate urgenţe medicale care nu pot fi asigurate din cauza fenomenelor meteorologice, se mai arată în comunicat. 

Conform informaţiilor medicilor, la Spitalul Judeţean din Timşoara au ajuns duminică după-amiază 41 de persoane rănite în urma furtunii, dintre care 11 au fost internate. Doi copii, de 11 şi 10 ani, au fost operaţi şi se află la secţia de ATI în stare stabilă. De asemenea, şase persoane se află internate la secţia de Neurochirurgie, patru la Ortopedie şi una la Politraume, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel