Funeriu: ”isterici și isterice, la TV, împroașcă cu venin”

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, solicită, pe blogul personal, o analiză riguroasă a subiectelor de la examenul de Bacalaureat 2013, dar și atenție mare la comparațiile rezultatelor cu anii anteriori, amintind, totodată, că "în 2009 dna Andronescu NU a înscris niciun copil în învățământul profesional". 

Întrucât scandalul privind frauda de la examenul de Bacalaureat din acest an a stârnit reacții din partea majorității politicienilor, a opiniei publice, a elevilor și a instituțiilor statului, Daniel Funeriu anticipează deja, în ziua publicării rezultatelor la Bacalaureat, acuzații isterice împotriva cui "se nimerește" și lansează un apel ca analiza comparativă care se va face să ia în calcul toate variabilele.

"Îmi imaginez deja ziua rezultatelor la bac: ecranele televizoarelor pline de „Breaking News”, isterici și isterice prin studiouri care vor împroșca cu venin pe cine se nimerește. Mai jos o analiză a rezultatelor din 2013 și a elementelor care le influențează:

1) În 2009 dna Andronescu NU a înscris niciun copil în învățământul profesional. Dacă acești copii, care ar fi trebuit să meargă în învățământul profesional, au intrat în examenul de bacalaureat, s-ar putea să avem un procent mai mic de promovare.

2) Înțeleg că numărul celor care au intrat în examenul de bacalaureat este mai mic decât în alți ani. La număr egal de elevi care obțin diploma de bacalaureat procentul va fi mai mare, deci atenție mare la comparații. S-ar putea să fie același număr de elevi care au trecut cu succes ca în anii precedenți, dar ei să reprezinte un procent mai mare", a scris, duminică, pe blogul personal, Daniel Funeriu.

În plus, fostul ministru al Educației atrage atenția că dificultatea subiectelor poate influența rezultatele, motiv pentru care afirmă că așteaptă "o analiză riguroasă a subiectelor".

Totodată, considerând că dimensiunea fraudelor este greu de estimat, Daniel Funeriu suspicionează "o relaxare a standardelor de intransigență în fața fraudelor" și face un apel ca nimeni să nu se lase influențat "de strigătele din studiourile de televiziune" și să analizeze la rece examenul de Bacalaureat 2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel