Fundaţia Română de Aikido Aikikai, membră cu drepturi depline a Federaţiei Internaţionale de Aikido.

aikido
aikido

În data de 21 septembrie 2012, Fundaţia Română de Aikido Aikikai a fost acceptată ca membră cu drepturi depline a Federaţiei Internaţionale de Aikido. Până la acea dată, organizaţia română a avut statut de membru observator. Deasemenea, în data de 22 septembrie 2012, Congresul Federaţiei Internaţionale de Aikido a votat în unanimitate ca România să organizeze următoarea întâlnire a Comitetului Director al IAF, din anul 2014.

În perioada 17-23 septembrie 2012 a avut loc al 11-lea Congres Internaţional de Aikido, organizat de Federaţia Internaţională de Aikido (IAF). Acest congres are loc o dată la patru ani şi se desfăşoară în Japonia. În acest an, evenimentul a avut loc în Tokio, în complexul olimpic din centrul capitalei, iar numărul participanţilor a depăşit o mie de persoane din peste 40 de ţări.

Congresul a cuprins o serie de antrenamente de aikido, dar şi o serie de şedinţe de consilii. Pe lângă faptul că sesiunea de 20 de antrenamente a fost un foarte bun prilej pentru practicanţii de aikido să lucreze împreună pe tatami, să îi cunoască pe cei mai mari maeştri de aikido din lume şi să îşi perfecţioneze tehnica, conducătorii organizaţiilor de aikido din lume şi consiliile de conducere a Federaţiei Internaţionale de Aikido au avut o serie de şedinţe. În ceea ce priveşte România, zilele de 21 şi 22 septembrie au avut o conotaţie specială. Astfel, în data de 21 septembrie 2012, Fundaţia Română de Aikido Aikikai a fost acceptată ca membră cu drepturi depline a Federaţiei Internaţionale de Aikido. Până la acea dată, organizaţia română a avut statut de membru observator. Deasemenea, în data de 22 septembrie 2012, Congresul Federaţiei Internaţionale de Aikido a votat în unanimitate ca România să organizeze următoarea întâlnire a Comitetului Director al IAF, din anul 2014. Fundaţia Română de Aikido Aikikai a avut o delegaţie formată din 15 persoane care au participat la al 11-lea Congres IAF: Dorin Marchiş – preşedinte FRAA (Cluj-Napoca), Adrian Bunea – vicepreşedinte FRAA (Bucureşti), Iulian Perpelici (Arad), Sorin Despa (Bucureşti), Mihăiţă Deleanu (Bucureşti), Mihai Gheorghiţoiu (Ploieşti), Ion State (Constanţa), Gheorghe Juhasz (Baia Mare), Carmina Ciupuliga (Arad), Cătălin Criveţeanu (Bucureşti), Alexandru Magu (Bucureşti), Bogdan Rezmeriţă (Bucureşti), Romulus Rus (Cluj-Napoca), Daniel Tamaş (Cluj-Napoca) şi Irina Gaşpar (Cluj-Napoca). Deschiderea congresului şi înregistrarea delegaţiilor a avut loc luni (17 septembrie). De marţi până sâmbătă (18-22 septembrie) au avut loc şedinţe de consilii, dar şi antrenamente conduse de shihani (maeştri cu grade mari în aikido aikikai). Seria antrenamentelor a fost încheiată sâmbătă după-masă de Doshu Moriteru Ueshiba, liderul Aikikai în lume. Seara de sâmbătă a fost marcată de Sayounara Party, o întâlnire de cocktail în care au fost prezentate ţările nou acceptate ca membre cu drepturi depline, dar şi noile formule ale board-urilor federaţiei internaţionale. Duminică a avut loc un spectaculos Enbukai, o sesiune de demonstraţii de aikido susţinute de reprezentanţi din 33 de ţări.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel