Funcționarii statului pot sta în continuare pe TikTok. Ministrul Digitalizării: Oamenii pot să facă ce își doresc, pentru că trăim într-o societate liberă

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Bogdan-Gruia Ivan, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a vorbit despre posibilitatea interzicerii TikTok-ului pe telefoanele guvernamentale.

Bogdan-Gruia Ivan, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a vorbit despre posibilitatea interzicerii TikTok-ului pe dispozitivele funcționarilor statului, precizând că deocamdată aplicația nu este interzisă, dar că în acest sens "există o recomandare explicită".

"Una dintre cele mai mari rețele sociale din lume, și cea mai folosită în România - TikTok , este o platformă unde se răspândesc în cantități industriale informații false. Macron a ajuns la o amenințare directă pentru Tik Tok, ca aceasta să elimine de pe platformă îndemnurile la violență publică. TikTok, în România, este un subiect de care puțini din arcul guvernamental îndrăznesc să se atingă. Există o recomandare din partea comisiilor de specialitate din SRI, ca această aplicație să fie interzisă pe device-urile publice, și vă întrebăm: Se ia în calcul interzicerea Tik Tok, sau credeți că s-ar impune interzicea Tik Tok pe device-urile de la stat, cel puțin?", l-a întrebat Alexandru Rotaru, jurnalist Digi24.ro, pe Bogdan-Gruia Ivan.

Ministrul Digitalizării: Rămâne la nivel de recomandare




"Sunt două aspecte aici. Dacă mă întrebați pe mine, cred că funcționarii care lucrează la stat ar trebui ca în cele 8 ore să stea să muncească pentru statul român, să facă ce sunt plătiți. Asta, în primul și în primul rând. În al doilea rând, este o recomandare pe care am făcut-o și eu colegilor mei, să nu își instaleze pe dispozitive, din motive foarte clare, pentru că în momentul de față avem această recomandare a Consiliului pentru Securitate Cibernetică.

Oamenii pot să facă ce își doresc, pentru că trăim într-o societate liberă. Din punct de vedere al funcționarilor statului, al dispozitivelor de pe care, cei care reprezintă statul român lucrează, eu cred că este bine să nu-și instaleze această aplicație. Rămâne la nivel de recomandare în momentul de față. E o recomandare explicită", a  spus Bogdan-Gruia Ivan, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel