Frunzăverde: Să fim fericiți dacă plătim pensiile și salariile

frunzaverde
frunzaverde
Situaţia bugetară naţională este una dramatică și există riscul ca România să nu poată plăti a doua tranșă din împrumutul de la FMI Declarația îi aparține vicepreședintelui liberal, Sorin Frunzăverde, potrivit căruia bugetul abia va asigura plata pensiilor și salariilor.

"În acest moment situaţia bugetară naţională este dramatică. Nu ştim de unde vom plăti a doua tranşă pentru FMI în iunie. Situaţia este cea care este, adică dacă vom plăti salariile şi pensiile să fim fericiţi!", a declarat, miercuri, Sorin Frunzăverde, citează România TV.

În schimb, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că "nu există nicio problemă, întrucât Executivul are în acest moment banii pentru plata de pensii și salarii", mai precizează sursa citată.

În 2013, România plătește cea mai mare factură la FMI

În acest an, România trebuie să ramburseze FMI cea mai mare tranșă din împrumutul contactat în 2009 în valoare de aproape 12 miliarde de euro, respectiv, 5,2 miliarde de euro. DIn această sumă, un miliard de euro va fi asigurat de la buget, restul de la Banca Națională.

Cea mai mare parte a împrumutului de aproape 12 miliarde de euro luat de România în 2009 de la Fondul Monetar Internaţional (FMI) trebuie rambursată în acest an.

O primă tranșă din suma pe care România trebuie să o ramburseze în 2013 a fost plătită de către Banca Națională.

Ministerul Finanţelor va tre­bui să ramburseze atât în 2013, cât şi în 2014 su­ma de un miliard de euro către FMI, iar BNR va da înapoi 3,9 mld. euro în acest an şi 3,7 mld. euro anul viitor, fără a lua în calcul şi dobânzile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel