Frunzăverde, ghiuleaua lui Antonescu pentru Ponta

sorin-frunzaverde
sorin-frunzaverde

Crin Antonescu îl propune pe Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, pentru funcția de ministru al Afacerilor Interne, spun surse politice. Frunzăverde ar deveni ministru pentru a patra oară, în trecut deținând portofoliul Mediului, pe cel al Turismului și, în două rânduri, pe cel al Apărării Naționale. Frunzăverde a fost unul dintre locotenenții lui Traian Băsescu și a tras puternic pentru ca PDL să fie primit în Partidul Popular European. "Baronul" l-a părăsit oficial pe șeful statului în 2012, când a trecut la PNL.

Sorin Frunzăverde, de profesie inginer metalurgist, ar urma să treacă la MAI după ce i se va termina mandatul ad-interim al lui Gabriel Oprea, vicepremierul PSD despre care se spune că ar putea prinde rădăcini la Interne. Oprea a ținut ocupat scaunul de la MAI după demisia lui Radu Stroe, ministrul căzut în dizgrație în urma scandalului privind accidentul aviatic din Apuseni.

Frunzăverde a fost unul dintre cei mai apropiați lideri ai PD (ulterior PDL) de Traian Băsescu. Relația lor s-a răcit începând cu anul 2007 când președintele Băsescu a adus în prima linie oameni precum Elena Udrea, Emil Boc sau Roberta Anastase, detașându-se de persoane cu vechime în partid, precum Vasile Blaga.

Sorin Frunzăverde a plecat la PNL în 2012, după ce mai mulți apropiați ai săi au ajuns în vizorul procurorilor.

La scurt timp după abandonarea PDL-ului, Sorin Frunzăverde a început să lanseze o serie de atacuri la adresa lui Traian Băsescu, îndemnând în mai multe rânduri USL-ul să-l suspende pe șeful statului. Ultima oară, în iunie 2013, când considera că Băsescu "a devenit arogant".

Atacurile bizare ale lui Frunzăverde nu echivalează cu ruperea relațiilor cu Traian Băsescu, unele voci considerându-l în continuare un vector al PDL în rândul liberalilor. Mutarea cu Frunzăverde la Interne vine în contextul ruperii totale a PDL de Traian Băsescu și vehicularea unei apropieri de PNL.

După "trădarea" lui Daniel Chițoiu, Crin Antonescu caută să-și impună oameni loiali în minister, nefiind exclus să pună totul la bătaie, chiar și existența USL, dacă PSD se opune numirii baronului din Caraș-Severin.

Sorin Frunzăverde a avut mai multe scandaluri cu social-democrați. Unul dintre cele mai agresive a fost cel din februarie anul trecut, când Sorin Frunzăverde a prezentat o regionalizare pe care Liviu Dragnea a descris-o ca fiind una făcută "de un funcționăraș din Banat".

Pentru a prelua portofoliul Ministerului Afacerilor Interne, Frunzăverde are nevoie de aprobarea președintelui României, Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel