Frunda: Nu cred că Ponta vorbea despre regiuni administrative

frunda
frunda

Consilierul premierul Victor Ponta, Gyorgy Frunda, opinează că șeful Guvernului nu s-a referit la regiuni administrative în timpul discursului său de la Constanța, ci la regiuni economice. Pentru ca unitatea teritorial-administrativă a țării să devină ”regiune” e nevoie de revizuirea Constituției și nu se poate face prin modificarea legii 315/1998.

”Cred că din această toamnă trebuie să mergem mai departe prin modificarea Legii 315/1998, cea cu regiunile de dezvoltare, trebuie să mergem mai departe în a forma practic regiunile, chiar înainte de a primi statutul constituţional. (...) De la 1 ianuarie intrăm pe noul exerciţiu financiar al Uniunii Europene şi trebuie să fim pregătiţi - şi s-a dovedit în această perioadă - că orice centralizare excesivă la Bucureşti îngreunează lucrurile”, a declarat Ponta, vineri, înaintea BPN al PSD ținut la Constanța.

Mai departe, premierul a vorbit despre descentralizare și pregătire a regiunilor pentru această toamnă. Ponta nu a făcut precizări pentru a atrage atenția că nu regiunea administrativă este cea în discuție, deși părea, din folosirea termenilor de ”descentralizare” și ”formarea practică” a regiunilor, că nu se referă la altceva.

”Legea 315 e legea regiunilor economice. Modificarea lor se poate face. După părerea mea, atâta timp cât nu ai reglementat constituțional noțiunea de regiuni administrative, n-o poți include în lege”, a declarat Gyorgy Frunda pentru DeCe News.

E o confuzie a premierului Ponta? ”Nu. Nu cred. Cred că se referă la două lucruri distincte. Cred... cred că se referă la reglementarea regiunilor economice care nu funcționează. Regiunea administrativă e un capitol separat”, a răspuns Frunda.

Consilierul onorific al prim-ministrului pe probleme juridice, internaționale și de minorități, a precizat că modificarea regiunilor economice e imperioasă, pentru că acestea nu funcționează, iar disproporția dintre județe este foarte mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel