Frunda contrazice raportul MCV: Judecătorii politizați nu sunt hărțuiți

frunda
frunda

Gyorgy Frunda, consilierul premierului Victor Ponta, este de părere că unele prevederi ale raportului MCV, publicat miercuri de Comisia Europeană, sunt deplasate. El spune la RFI că magistraţii din România nu sunt hărţuiţi, aşa cum arată documentul

Gyorgy Frunda declară că judecătorii au în România o libertate deplină: "A susţine în România că există o hărţuire a magistraţilor de la ANI, din instanţele judecătoreşti mi se pare deplasat, mi se pare neîntemeiat. Judecătorii au în România o libertate deplină, o independenţă deplină. Faptul că unii dintre ei au simpatii politice şi chiar sunt de o parte sau de alta a eşichierului politic, ceea ce din nefericire este adevărat, nu înseamnă în nici o situaţie că ei sunt hărţuiţi".

În opinia lui Gyorgy Frunda, "hărţuirea înseamnă din punct de vedere juridic să ţi se creeze o situaţie psihologică în care nu poţi să-ţi desfăşori activitatea, în care nu ai echilibrul cotidian pentru a lucra normal. Or aşa ceva în România nu-i adevărat!", scrie RFI.

Gyorgy Frunda nu e de acord ca parlamentarii incompatibili să demisioneze, aşa cum recomandă CE: "Nu sunt de acord cu propunerea care a fost de altfel respinsă ca cineva fiind declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate să-şi dea demisia. Agenţia este un organ administrativ, care eliberează acte administrative, care sunt supuse contenciosului administrativ şi doar hotărârea judecătorească este cea care stabileşte incompatibilitatea".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel