Fructe seara: este bine sau nu să le mănânci după cină

Una dintre cele mai frecvente întrebări legate de alimentație este dacă pot fi consumate fructe seara. 

Obiceiul de a consuma fructe seara poate fi dăunător pentru siluetă și sănătate dacă optezi pentru fructe grele, bogate în zahăr sau compoturi de fructe.

Fructele mâncate seara pot duce la îngrășare, spun nutriționiștii. Explicația: pe lângă apă, vitamine, minerale, antioxidanți, fibre, fructele conțin zahăr sub forma fructozei. Aceasta se transformă în glicogen, adică sursa de energie disponibilă rapid și folosită de organism ca un combustibil. Pentru că seara, metabolismul încetinește, corpul se pregătește de somn, glucidele din fructe nu mai sunt transformate în energie, ci în țesut adipos.

În plus, fructele seara îți dau peste cap procesul de digestie și pot provoca insomnii, deoarece cresc glicemia. O regulă ar fi să nu mănânci fructe cu cel puţin trei ore înainte de culcare.

Cina nu trebuie înlocuită nicidecum cu fructe. Medicul nutriţionist Mihaela Bilic nu recomandă în regimurile de slăbire înlocuierea unei mese exclusiv cu fructe deoarece aceastea nu ţin de foame, iar zaharurile din structura lor se transformă uşor în grăsime de depozit dacă nu facem activitate fizică în următoarele 3-4 ore care succed masa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel