Fructe „prietene” cu ficatul. Sfaturile unui cercetător român

Vara este o perioadă în care detoxifierea organismului se realizează mai ușor datorită fructelor și legumelor proaspete de care dispunem. Pepenele, afinele și zmeura sunt „prietene” cu ficatul, ajutând procesul de detoxifiere. 

„Atunci când este cald, este mai uşor pentru corp să fie într-un proces de detoxifiere. Acesta este un proces natural, după care ne simţim mai sănătoşi şi mai energizați”, afirmă cercet. dr. Horaţiu Albu, master în bologia moleculară, potrivit ampress.ro.

Pepenele, vedeta verii în detoxifiere

Pepenele conţine o substanță mai puțin cunoscută, dar foarte prețioasă pentru sănătate - citrulina. Acest ingredient ajută la producerea argininei care elimină amoniacul şi alte toxine din organism.

Pepenele este bogat în fibre alimentare, care ajută la reglarea digestiei și curățarea colonului, ceea ce ajută la detoxifierea întregului organism.

Și nu în ultimul rând, pepenele conţine glutation, cel mai puternic antioxidant care ajută la îmbunătăţirea funcţiei hepatice. Glutationul este cel mai puternic agent antioxidant şi detoxifiant al organismului.

Pepenele este și o bună sursă de potasiu. Potasiul echilibrează cantităţile mari de sodiu din dietă, ceea ce sprijină rinichii şi stimulează curăţarea lor.

Afinele neutralizează toxinele

Afinele sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe, datorită polifenolilor puternici pe care îi conțin. Afinele reduc inflamaţia, au proprietăţi antivirale şi ajută la blocarea toxinelor către bariera hemato-encefalică din creier. Afinele conţin vitamina C, un element care ajută în procesul de detoxifiere.

Tot datorită vitaminei C sunt recomandate și lămâile în cura de detoxifiere.

„Vitamina C contribuie la menţinerea funcţionării normale a sistemului imunitar în timpul exerciţiilor fizice şi după acestea, la formarea normală a colagenului pentru funcţionarea normală a vaselor de sânge, a sistemului osos, a ligamentelor, gingiilor şi dinţilor.  De asemenea, ajută la normalizarea metabolismul energetic şi la funcţionarea normală a sistemului nervos, menţine sănătatea psihică, ajută la funcţionarea normală a sistemului imunitar, la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ”, susține cercet. dr. Horaţiu Albu.

Zmeura, sănătate cu puține calorii

Zmeura este excelentă în curele de detoxifiere pentru că este săracă în calorii, dar bogată în fibre alimentare. Indicele glicemic al zmeurei este de 3 ori mai mic decât al altor fructe, ceea ce înseamnă că este o hrană cu conţinut scăzut de glucoză și nu suprasolicită ficatul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel