Fricțiuni PNL - PDL. Quintus: Am și eu cuvânt de spus!

Mircea-Ionescu-Quintus
Mircea-Ionescu-Quintus

Președintele PDL, Vasile Blaga, susține că alianța cu liberalii  se va concretiza într-o fuziune prin comasare, nu prin absorbție, pentru că democrat-liberalii refuză să fie "înghițiți" de PNL. De cealaltă parte, seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus exclude ca Partidul Național Liberal să-și schimbe denumirea.

"Va fi o fuziune prin comasare, nu prin absorbţie între cele două partide, adică se merge pe principiul egalităţii. Nu fuzionează prin absorbţie PDL-ul cu PNL-ul, că nu intrăm noi în PNL să ocupăm funcţiile din acest partid şi nu intră nici PNL-ul în PDL", a explicat Vasile Blaga într-un interviu acordat gandul.info.

Nici gând ca PNL să-și schimbe denumirea, răspunde Mircea Ionescu Quintus la ipoteza expusă de Blaga. "Nu se pune problema în vreun fel şi vom fi foarte atenţi la condiţiile de fuzionare să se atingă cineva de trecutul, de prezentul şi de viitorul acestui partid", a declarat Quintus la RFI.

Citește și: Antonescu nu va mai candida la președinție, crede Băsescu

Întrebat dacă una dintre condiţiile fuziunii cu PDL va fi ca numele PNL să nu dispară, seniorul liberal a răspuns: "Fără îndoială! E prima condiţie, prima este! Am şi eu un cuvânt greu de spus în partidul ăsta. Partidul Naţional Liberal rămâne neschimbat şi ca denumire şi ca orientare. Ne-am orientat acum din punct de vedere european spre Partidul Popular, pentru că este o forţă care te poate ajuta şi fiind de dreapta şi încercând să ne desprindem de ceea ce a însemnat colaborarea cu stânga aceasta, după părerea mea, nocivă ţării, este bine să se ştie că suntem în zona dreaptă şi în Europa. Cel puţin cât am să trăiesc eu în Partidul Naţional Liberal, numele lui nu se poate schimba".

Quintus precizează că "este vorba de fuziune prin absorbţie, să fie clar! Adică nu ne aderăm cele două partide şi apare un al treilea, Doamne fereşte! Fuziune la noi n-a fost niciodată decât prin absorbţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel