FRF şi LPF, acord pentru implementarea VAR în Liga 1

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a ajuns la un acord cu preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, în ceea ce priveşte achitarea a jumătate din suma necesară pentru pregătirea arbitrilor, în vederea implementării sistemului VAR.

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan a afirmat joi, într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu suporterii desfăşurată pe pagina oficială de Facebook a instituţiei că sumele respective nu vor fi achitate de către cluburile din Liga I, ci din fondurile ligii.

"Oamenii poate că se întreabă de ce LPF şi-a asumat plata a jumătate din cheltuielile pentru pregătirea arbitrilor. Din păcate ultimele luni ne-au demonstrat că VAR nu a fost o prioritate pentru Federaţia Română de Fotbal. Cluburile din Liga I au transmis un mesaj foarte clar: Vrem VAR, şi au înţeles cât se poate de bine cine şi ce trebuie să plătească, respectiv cluburile şi-au asumat plata baremurilor celor doi arbitri VAR urmând ca toate cheltuielile să fie plătite de FRF, care însă nu a dorit să plătească toată suma care le-ar fi revenit. Nu ştim din ce motive, mai ales că se găseau resurse. Acum nu mai contează, ne-am propus să deblocăm această situaţie şi atunci preşedintele ligii, Gino Iorgulescu şi-a asumat rezolvarea acestei probleme. În perioada următoare îi vom sprijini pe colegii noştri de la FRF cu jumătate din această sumă din resursele Ligii Profesioniste de Fotbal. Dar nu vom lua bani de la cluburi pentru a sprijini formarea arbitrilor", a declarat Ştefan.

El a precizat că termenul la care ar putea fi implementat arbitrajul video la meciurile din Liga I este martie 2022: "Din păcate nu există un document prin care să fie precizat clar termenul la care să fie implementat sistemul VAR. S-a vorbit despre luna martie a lui 2022 ca sistemul să fie aplicabil pentru toate meciurile din Liga I, pentru că pregătirea arbitrilor ar dura 10 luni. Noi vom încerca să restrângem pentru şase-şapte luni această pregătire astfel încât să avem VAR la sfârşitul acestui an", relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel