FRF, întâlnire cu oficiali din 14 ţări. Paul Stănescu, prezent la discuţii

FRF
FRF

Preşedinţi şi secretari generali din 14 federaţii naţionale din sud-estul Europei s-au reunit la Bucureşti şi au decis în unanimitate să susţină candidatura slovenului Aleksander Ceferin pentru un nou mandat la preşedinţia UEFA, la alegerile din 2019.

La reuniunea de la Bucureşti au participat reprezentanţi din Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Grecia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, România, Rusia, Serbia, Slovenia şi Turcia. Au fost prezenţi la discuţii invitaţi din cadrul UEFA şi din partea Federaţiei de Fotbal din Anglia. 

Iniţiativa FRF de a crea o competiţie regională inter-ţari la nivel de reprezentative pentru grupa de vârstă U15 a fost aprobată cu unanimitate, urmând ca prima ediţie să fie găzduită de Turcia. Ne dorim să evităm ca ţările din zona să rămână simple pepiniere, fără performanţe sportive majore pe termen mediu şi lung. Se urmăreşte o creştere fotbalistică, prin competiţie, care sa furnizeze şi performanţe interne, la nivel de cluburi şi de reprezentative, a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu. 

Vicepremierul Paul Stănescu, prezent la discuţii

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, invitat de FRF, a reliefat utilitatea studiului UEFA în politicile publice de investiţii: Potrivit acestui studiu, ale cărui concluzii le împărtăşesc şi eu, investiţia în fotbal nu doar se justifică, ci contribuie direct la dezvoltarea socială şi economică. Factori precum rezultatul economic direct, impactul social, economiile la bugetul sănătăţii ne dau o argumentaţie cuprinzătoare cu privire la oportunitatea şi necesitatea unor investiţii publice susţinute în fotbal, dar şi în sport, în general.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pe care îl conduc, a construit sau are în curs de construire, prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii, printr-un program naţional dedicat, un număr de patru stadioane de fotbal la Craiova, Turnu Măgurele, Alexandria, Târgu Jiu, alături de alte proiecte de baze sportive care includ şi terenuri de fotbal în toată ţara. Investiţia cea mai consistenta, de peste 100 de milioane de euro, va fi în reconstrucţia celor patru stadioane din cadrul proiectului UEFA EURO 2020 (Steaua, Rapid, Dinamo, Arcul de Triumf, n. red.). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel