Fraza din stenograme care vine în sprijinul lui Ponta în disputa cu Antonescu

Președintele PNL, Crin Antonescu, infirmă categoric o întâlnire în 12 a USL, despre care premierul Victor Ponta spune că a avut loc. Șeful PSD mai susține că liberalul a cerut Ordonanță de Urgență pentru legea amnistiei, act normativ pe care Antonescu îl numește "o idee stupidă". Din stenogramele publicate de pesurse.ro, reiese că Antonescu este nemulțumit că Executivul Ponta a renunțat la a-și asuma răspunderea când a primit "un cartof fierbinte". 

"Vrem să modificăm Codul Penal, foarte bine. Am ministru al Justiției îl ia, îl pledează, îl argumentează și inițiem proiectul. Dar noi stăm sute de oameni și votăm de dimineața până seara doar proiectele Guvernului, doar ordonanțele Guvernului. El acuma a descoperit independența Legislativului când e vorba de un cartof fierbinte", spunea Antonescu în ultima ședință a BPN al PNL.

De cealaltă parte, Ponta evocă o întâlnire la vârful USL, în urma căreia Antonescu s-a declarat de acord cu Legea Amnistiei, cerând promovarea acesteia prin OUG. Deși spune că această întâlnire nu a existat, descriind-o ca fiind de domeniul "patologicului", Antonescu sugerează în stenograme că Ponta și-a găsit să nu dea OUG tocmai acum, când poate o Ordonanță era de dorit.

"Domnul preşedinte Antonescu şi-a minţit colegii asupra realităţii, pentru că am fost la USL cel puţin 12 persoane atunci când domnia sa a fost de acord cu Legea amnistiei. După aceea a zis să dau Ordonanţă de Urgenţă mai bine. Am spus, evident, că nu dau Ordonanţă de Urgenţă pe aşa ceva şi s-a hotărât, repet, în USL", a declarat, luni, Ponta.

Referitor la declarațiile premierului despre o posibilă întâlnire a 12 oameni din USL, Antonescu a declarat: "Lucrurile iau o turnură biblică, cu 12 persoane… chiar sunt alarmat. Nu vreau să insist, vreau să scoată stenogramele, așa cum îi spunea d-lui Băsescu, care erau ăia 12. Nu știu de așa ceva".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel