Urmărește emisiunea live


Fraudare alegeri 2009: Trucan, atac la PSD: Acesta este scopul Comisiei

Comisia de anchetă privind alegerile din 2009 nu a fost înfiinţată pentru verificarea scrutinului, susţine preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, scopul fiind, în opinia sa, "disimularea unei anchete împotriva şefului DNA", deoarece justiţia este "marea durere" a PSD-ALDE. 

"Comisia de anchetă nu s-a constituit pentru verificarea alegerilor. E doar un pretext şi o butaforie, o scenetă desuetă pentru care autorii nu au nici măcar bunul simţ să ofere un fir logic. Curtea Constituţională a validat alegerile, iar Parchetul verifică deja alegaţiile unor domni certaţi cu legea. Doar domnii certaţi cu legea sugerează astfel de suspiciuni. (...) Scopul anchetei nu sunt alegerile, ci disimularea unei anchete împotriva şefului DNA sub pretextul unei comisii de anchetă", a scris Turcan, joi, pe Facebook.

Potrivit liderului PNL, vor fi mai multe discuţii despre DNA decât despre alegeri. 

"Justiţia e marea durere a PSD-ALDE, nu alegerile! Pe alegeri, am văzut până acum cât preţ au pus - zero! În schimb, justiţia îi deranjează pentru că nu o pot controla. Prin acest demers se generează, cu intenţie, un conflict constituţional, suprapunând puterea legislativă peste cea judecătorească - pentru că nu pot fi realizate anchete parlamentare şi judiciare în acelaşi timp cu privire la acelaşi subiect", a adăugat preşedintele liberal. 

Turcan a amintit că PNL a vot împotriva înfiinţării acestei comisii de anchetă, precizând că formaţiunea pe care o conduce va folosi toate mijloacele parlamentare pentru arăta "adevăratul scop al anchetei". 

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat, joi, înfiinţarea Comisiei de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009, cu 241 voturi "pentru" şi 86 "împotrivă". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel