FRAUDARE alegeri 2009. Gușă, mărturisiri picante: I-am dat pe toți afară din sediul PSD

Cozmin Gușă
Cozmin Gușă

Cozmin Gușă a vorbit despre fraudarea alegerilor din 2009 din turul II, între Mircea Geoană și Traian Băsescu.

Gușă a povestit că Mircea Geoană „și-a tras un glonț în picior” înainte de seara dezbaterii finale când s-a întâlnit fără să spună nimănui cu Sorin Ovidiu Vântu, informația apărând ulterior în presă.

Cu toate că Mircea Geoană a fost surprins de Băsescu la dezbatere, Gușă care era șeful de campanie al lui Geoană, povestește cum candidatul PSD a câștigat alegerile cu toate că nimeni nu se mai aștepta. Dar alegerile din 2009 au fost fraudate pe votul din Diaspora, chiar dacă diaspora nu era atât de activă electoral ca și azi. 

„Când mi-am dat seama că suntem furați eu am ieșit dintr-o emisiune de la Antena 3, din studio. La 21:30 mi-am dat seama că se întâmplă ceva greșit și am plecat din emisiune. 

I-am dat pe toți afară din sediul PSD. După celebra scenă cu ”Mihaela, dragostea mea” care m-a bulversat total, dar Geoană era bucuros pentru că el se pregătise să piardă și totuși a câștigat. Nu s-a mai controlat. Eu i-am dat pe toți afară din sediu și am făcut o ședință la care au participat și cei de la PNL, inclusiv Ludovic Orban.

Era clar că ăștia ne-au tras-o, că au fraudat alegerile și că trebuie să ieșim în stradă pentru asta. Aceasta a fost decizia. Am doua zi dimineața am convocat ședință la PSD să vedem cum facem. Ședința respectivă i-a pus capac lui Geoană. La ședință a fost Geoană în capul mesei, Iliescu în stânga lui, Năstase în dreapta lui, eu lângă Năstase, Dragnea și Hrebenciuc”, a povestit Cozmin Gușă.

Dovezi privind frauda

Ulterior, acesta a continuat și a adăugat că în cadrul ședinței a avut un schimb de replici mai dure cu Ion Iliescu care nu îmbrățișa această idee a ieșitului în stradă ci prefera ca PSD să se adreseze la CCR, dar Gușă insista că aceasta este controlată de Băsescu.

„Puteam prezenta orice la Curte, era degeaba. Noi aveam procese verbale în care se inversase scorul! Nu buletinele de vot! Direct scorul! Direct pe procesul verbal. Dacă avea Geoană 80% într-o secție, îi treceau lui Băsescu 80% și lui Geoană 20%. Am avut cam 20 de procese verbale. Suficiente să calamităm alegerile”, a mai adăugat Gușă.

Cosnultantul politic opta pentru ieșirea în stradă pe tip american, așa cum în SUA republicanii au ieșit și au influențat în 2000 alegerea lui George W Bush, deși Al Gore câștigase votul popular.

„Cert că de la masa respectivă eu eram singurul care țineam cu Geoană. Nici Geoană nu ținea cu el. Restul l-au trădat toți”, a concluzionat Gușă care a adăugat că victoria lui Băsescu din 2009 a dus la apariția a ceea ce numim astăzi ”statul paralel”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel