Fraudare alegeri 2009. Geoană: Am încercat să închid o rană

Mircea Geoană a făcut mai multe dezvăluiri la Jocuri de Putere, după ce a fost audiat în comisia de anchetă privind alegerile din 2009.

Întrebat cum a decurs audierea din comisie, Mircea Geoană a spus: 

”A fost o audiere aşa cum se cuvine, o comisie aşezată, cumpătată, fără stridente, cu întrebări normale. Se simţea o uşoară preferinţă, dar o comisie aşezată. Mi s-a părut că era o chestiune rânduită şi chiar cu ce se întâmplă în aceste zile deşi ne uităm către 2009, de fapt ne uităm către viitor pentru că ce putem să facem e să avem anticorpi pentru că situţia să nu se mai repete. România are o tradiţie scurtă şi precară de democraţie autentică”. 

Acesta a mai spus că încearcă să se detaşeze de experienţă din 2009, fiind şi o chestiune terapeutică: 

”M-am dus cu inima deschisă, am încercat să închid o rana cred că un om ar fi înnebunit să fi ştiut că ai câştigat şi în mod necinstit altcineva ocupă fotoliul de la Cotroceni. Am încercat să mă detaşez, este o chestiune terapeutică, igienă democratică şi chiar dacă această comisie nu are atribuţiuni de natură juridică consecinţele juridice pot să derive. Încerc să mă uit fără pasiune la acele momente, a existat o încercare coordonată de a folosi puterile statului în mod nelegitim o manieră de exercitare a puterii care nu s-a manifestat exclusiv la alegeri”, a mai completat Geoană.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel