Fraudă la alegerile europarlamentare. Cine urmează la comisia de anchetă parlamentară

Comisia parlamentară de anchetă pentru investigarea eventualelor nereguli şi fraude semnalate în spaţiul public cu ocazia derulării procesului electoral la alegerile din 26 mai 2019 îi va audia, miercuri, pe reprezentanţii AEP şi pe cei ai Expert Forum. 

Membrii comisiei au decis ca de la ora 10,00 să fie audiaţi cei de la Autoritatea Electorală Permanentă, iar de la 11,30 - reprezentaţii Expert Forum. Tot în şedinţa de miercuri vor fi aprobaţi cinci experţi care vor analiza datele cu privire la sistemul informativ folosit la alegerile europarlamentare din 26 mai.

"Vreau să vă informez că am primit deja adresa de la STS cu privire la sistemul informativ, cu privire la limbajul criptic de programare, la arhitecturile sistemelor informatice, la tipul de servere, platforma de virtualizare, sunt datele tehnice foarte necesare pentru aprobarea experţilor. Rugămintea este ca fiecare grup parlamentar în parte să veniţi să consultaţi această adresă, să vedeţi cu exactitate ce fel de experţi va trebui să aprobăm mâine (miercuri - n.r.) şi mâine să veniţi cu o listă den experţi, urmând să aprobăm dintre ei, cu rugămintea să îi informaţi că vor lucra pe toată perioada verii şi nu va fi deloc o muncă uşoară. Am stabilit, în cadrul biroului comisiei, să fie cinci experţi, trei din partea PSD - ALDE şi doi din partea Opoziţiei - PNL şi USR", a afirmat preşedintele comisiei, Lia Olguţa Vasilescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel