Franța scade prețul carburanților. Vezi ce măsură a aplicat guvernul Hollande

[] []

29 aug 2012 / 07:49
Salveaza PDF Comentarii
pret
pret

Guvernul francez a luat o măsură inedită pentru scăderea prețului la carburanți în termen de 24 de ore. Astfel, potrivit ministrului Economiei şi Finanţelor, Pierre Moscovici, prețurile vor scădea cu până la 6 eurocenţi pe litru, din care 3 cenţi vor fi suportaţi de stat, iar restul de către benzinării.

 Măsura, care prevede reducerea temporară a accizelor carburanţilor, va fi aplicată timp de trei luni, înainte de intrarea în vigoare a unui mecanism permanent menit să limiteze creşterea preţurilor, a explicat Moscovici.

 "Această decizie va fi aplicată în termen de 24 de ore, astfel că preţurile vor scădea imediat", a adăugat ministrul, explicând că efortul bugetar va fi de circa 300 de milioane de euro.

 Guvernul francez a optat pentru o "reducere modestă şi provizorie" a accizelor carburanţilor pentru a lupta cu creşterea preţurilor la pompe, o soluţie costisitoare pentru stat, dar mai simplă decât îngheţarea preţurilor, propusă iniţial de preşedintele Francois Hollande în campania sa electorală.

 Această promisiune, considerată populistă de către reprezentanţii dreptei, a fost pusă între paranteze după alegeri din cauza scăderii temporare a cotaţiei petrolului.

 În urma revenirii la creştere a cotaţiei petrolului, ministrul Economiei a declarat săptămâna trecută că analizează toate opţiunile aflate la dispoziţie pentru a contracara majorarea preţurilor carburanţilor, care afectează puterea de cumpărare a francezilor.

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27