Franța. Femeile sub 25 de ani vor primi contraceptive gratuite

Pexels
Pexels

Tinerelor femei din Franța, cu vârste sub 25 de ani, le vor fi acoperite costurile cu tratamentele contraceptive. 

Tinerelor franceze li se vor oferi contraceptive gratuită începând cu anul viitor, a anunțat ministrul sănătății. Olivier Véran a declarat că femeile sub 25 de ani nu vor fi taxate pentru programări medicale, teste sau alte proceduri medicale legate de controlul nașterilor, scrie The Guardian.

„Aceasta va acoperi contracepția hormonală, testele biologice care apar împreună, prescrierea contracepției și toate îngrijirile legate de contracepție până la vârsta de 25 de ani”, a spus ministrul într-un interviu acordat France 2.

Contracepția este prea scumpă

„Există un declin în utilizarea contracepției în rândul unui anumit număr de femei tinere și principalul motiv pentru acest fenomen este de ordin financiar. Costă prea mult. Este inacceptabil ca femeile să nu se poată proteja, să nu poată avea contracepție, dacă aceasta este alegerea lor, evident, pentru că nu și-o permit ”, a adăugat Véran.

Întrebat de ce guvernul a ales 25 de ani ca vârstă limită, Véran a spus că acest lucru corespundea unei epoci cu mai multă autonomie și pentru că la 25 de ani persoanele în cauză nu mai erau acoperite de asigurarea de sănătate complementară a părinților lor, numită mutuelle. El a spus că studiile au arătat că aceasta este, de asemenea, vârsta în care multe femei renunță la contracepție, nu pentru că doreau să aibă copii, ci „pentru că este scump”.

O nouă măsură de sănătate publică ce va costa 21 de milioane de euro

Măsura, care acoperă pilula, dispozitivele DIU și implanturile contraceptive, ar trebui să coste sistemul de sănătate al Franței, Assurance Maladie, aproximativ 21 milioane de euro pe an.

Contracepția este gratuită în Franța pentru cei cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani din 2013 și pentru cei sub 15 ani din august 2020. Acest lucru a dus la o scădere a numărului de avorturi.

Guvernul a anunțat anul trecut că aproape 1.000 de fete cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani rămân însărcinate în Franța, iar 770 dintre aceste sarcini duc la avort. Deoarece contracepția gratuită a fost oferită tinerilor de 15-18 ani, numărul avorturilor a scăzut de la 9,5 la 1.000 de sarcini în 2012 la șase în 2018, potrivit cifrelor oficiale.

Pentru femeile peste 25 de ani, aproximativ 65% din costul contracepției este rambursat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel